En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU ''RÜŞVETİN BELGELERİNİ'' ERDOĞAN'A GÖNDERDİ

15 Mart 2011 11:01 tsi
KILIÇDAROĞLU ''RÜŞVETİN BELGELERİNİ'' ERDOĞAN'A GÖNDERDİ CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddiaları ile ilgili belgeleri Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak gönderdi. El yazısıyla yazılmış defterde, rüşvete karıştığı iddia edilen kişilerin isimleri tek tek yer alıyor

'Erdoğan'a rüşvetin belgeleri'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddiaları ile ilgili belgeleri Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak gönderdi. El yazısıyla yazılmış defterde, rüşvete karıştığı iddia edilen kişilerin isimleri tek tek yer alıyor.Kılıçdaroğlu mektubunda, "Amacım, rüşvetin kimlerden ne kadar alındığını ve kimlere hangi miktarda verildiğini gösteren el yazılı defteri soğukkanlılıkla incelemeniz, birilerini kayırma çabasına girmeden iki müfettiş görevlendirerek araştırılmasını, soruşturulmasını sağlamanız" görüşüne yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak "Kayseri Belediyesindeki rüşvet iddiasını içeren el yazılı defteri" gönderdi. 

CHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun mektubunun Başbakanlık Özel Kalemi'ne teslim edildiği bildirildi. 

Kılıçdaroğlu'nun, mektubunda, "Amacım, rüşveti, yolsuzluğu ihbar eden kişi tarafından kendi el yazısıyla yazılmış defteri göndererek kimseyi zan altında bırakmak, suçlu yaratmak değil. Amacım, varsa suçu ortaya çıkarmak, suçluyu da yargıya teslim ettirmek" denildi.

Başbakan Erdoğan'a gönderilen mektupta "Amacım, rüşvetin kimlerden ne kadar alındığını ve kimlere hangi miktarda verildiğini gösteren el yazılı defteri soğukkanlılıkla incelemeniz, birilerini kayırma çabasına girmeden iki müfettiş görevlendirerek araştırılmasını, soruşturulmasını sağlamanız" görüşüne yer verildi.

Açıklamada, Kayseri Belediyesinde rüşveti ihbar eden Hacı Ali Hamurcu'nun el yazısıyla yazdığı defterde rüşvetin kimden alındığı, kime verildiği ve rüşvete adı karışanların isim isim belirtildiği ifade edildi.

MEKTUBUN İÇERİĞİ

Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a gönderdiği mektup şöyle: "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13.12.2010 tarihinde, TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısının tümü üzerinde görüşlerimi açıklarken ve 24 Şubat 2011 günü CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Kayseri Belediyesindeki yolsuzluğa dikkat çekmiş, rüşvetin kime ve nasıl dağıtıldığını gösteren defteri size göndereceğimi belirtmiştim. Bu mektupla birlikte, Hacı Ali Hamurcu'nun el yazısıyla rüşvet dökümünü gösteren defteri ekte bilginize sunuyorum.

Sayın Başbakan, unutulmaması gereken önemli bir ayrıntı daha var. Rüşvet, belediyenin makbuzu ve mühürü kullanılarak toplanmıştır. Ancak, toplanan paraların hiçbiri belediye kasasına girmemiş ve kayıtlarında yer almamıştır.

Amacım, rüşveti, yolsuzluğu ihbar eden kişi tarafından kendi el yazısıyla yazılmış defteri göndererek kimseyi zan altında bırakmak, suçlu yaratmak değil.

Amacım, varsa suçu ortaya çıkarmak, suçluyu da yargıya teslim ettirmek. Amacım, rüşvetin kimlerden ne kadar alındığını ve kimlere hangi miktarda verildiğini gösteren el yazılı defteri soğukkanlılıkla incelemeniz, birilerini kayırma çabasına girmeden iki müfettiş görevlendirerek araştırılmasını, soruşturulmasını sağlamanız.

GEREKLİ ADIMI ATIN

Çünkü, böyle bir rüşvet defteri varken idari soruşturma başlatılmamasını doğal olarak çok yadırgıyorum. Bu defterde kayıtlı, dökümü belli rüşvet dağılımını sizin de sorumlu ve sağduyulu bir yaklaşımla incelemeniz halinde, bu defter savcının gözünden nasıl kaçmış diye şaşıracağınıza inanmak istiyorum.

Sayın Başbakan, diyelim ki savcı bu defteri görmedi veya görmek istemedi, peki Vali de mi görmedi? Hiçbir adli veya mülki görevlinin böylesine bir iddiayı, el yazısıyla, isim isim ortaya konulmuş rüşvet dökümünü görmemiş olması sizce de normal mi? Daha açık sormak gerekirse, sizin veya sizin talimatınızla görev yapanların, Kayseri'deki yolsuzluğu ortaya çıkarmak, varsa sorumlularını yargıya teslim etmek gibi bir niyetiniz var mı? Bunu gerçekten görmek istiyorum.

Bu yolsuzluk dosyasını hem vali, hem de müsteşar olarak kapatan birinin tarafsız İçişleri Bakanı olarak görevlendirildiğini de hatırlamanızı isterim. Tüm bunlara rağmen, hukuk ve yolsuzluklarla mücadele adına bu adımı atmanızı istiyor ve diliyorum.  Saygılarımla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu."  

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19326}

 



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,846 µs