En Sıcak Konular

YALÇIN TOPÇU: ''İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN ASİL RUHUNUN EBEDİLEŞMİŞ HALİDİR''

12 Mart 2011 15:13 tsi
 YALÇIN TOPÇU: ''İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN ASİL RUHUNUN EBEDİLEŞMİŞ HALİDİR'' BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü 90. yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı…

İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN ASİL RUHUNUN EBEDİLEŞMİŞ HALİDİR

     BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü 90. yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı…

     "Bin yıldır üzerinde hür şekilde yaşadığımız bu cennet vatana kasteden yedi düvele karşı ecdadımızın destanlaşan bir mücadeleyle verdiği İstiklal Savaşımızı en güzel şekilde ifade eden ve milletimizin asil ruhunu yansıtan İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 90. yılını gururla kutluyoruz.

     Üzerinden bunca zaman geçmiş olmasına rağmen gün geçtikçe manası daha da kuvvet bulan bu enfüsi mısraların müellifi olan iman ve vatan sevgisiyle abideleşmiş milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da bu vesileyle bir kez daha minnet duyguları içinde saygıyla anıyoruz.

      Mehmet Akif, milli marşımız İstiklal Marşı’nda, çok zor şartlar altında verilen Milli Mücadele’nin büyüklüğünü, aziz milletimizin asil karakterini, cennet vatanımızın kutsallığını ve şehit kanlarıyla boyanmış ay yıldızlı al bayrağımızın yüceliğini anlatmıştır.

     Milli duygularımızı ve bu asil milletin ruhunu en güzel şekilde yansıttığı için İstiklal Marşımız 724 şiir arasından seçilerek TBMM’de bütün milletvekillerinin büyük bir coşku ve heyecan içinde dinlemesiyle 12 Mart 1921’de Milli Marşımız olarak kabul edilmiştir.

      Mehmet Akif’in dediği gibi ‘ Allah bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın’ diye düşünen ve hayatını bu temel gayeye göre belirleyen vatanseverler olarak hem bugünümüzü hem de yarınımızı doğru kurmamız gerekmektedir.

     Bin yıllık muhteşem bir terkiple adeta tek yumurta ikizi gibi bir arada yaşadığımız büyük milletimizi ayrıştırmaya, birbirine kin ve öfkeyle bakmaya, vatanımızı ve devletimizi bölüp parçalamaya çalışan iç ve dış mihraklara dikkat ederek; bu şer odakların kirli oyunlarına karşı uyanık davranıp birlik ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetli kılarak ebedi düşmanlara karşı ebedi birlik saflarını sıkılaştırmamız gerekmektedir.

     Bu hassasiyeti bütün herkes her türlü hesabın üstünde görmeli ve gereğini her fırsatta yerine getirmelidir.

     Mehmet Akif’in dediği gibi; ‘ Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez…’

     Emperyalist güçlerin ülkemiz, milletimiz ve coğrafyamız üzerindeki hesapları  nihayetlenmemiş ve hiçbir zaman da nihayetlenmeyecektir. Her türlü emperyalizme karşı milli ve yerli bir duruş sergileyip; ülkemizin güvenliği, özgürlüğü ve refah seviyesiyle ileri ülkeleri yakaladığı mutlu vatandaşlar olarak aydınlık yarınlara kavuşmalıyız.

     Tıpkı  Mehmet Akif gibi, bütün ömrünü milletimizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği için adayan, Milli Şairimize apayrı bir muhabbet besleyen ve kaderin garip bir tecellisiyle Mehmet Akif’in İstiklal Marşımızı yazdığı evin de bulunduğu Tacettin Dergâhı’nda ebedi istirahatgahında bulunan Ebedi Siyasi Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu da bu vesileyle bir kez daha hasret ve saygıyla anıyoruz. 

     Tarihimizin gurur sayfalarından birini daha andığımız bu önemli günde, İstiklal Mücadelemizin isimsiz kahramanları başta olmak üzere bütün şehitlerimizi saygıyla yad ederek, milli mücadelenin en büyük mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına da minnet duyguları içinde şükran ve rahmetle anıyor; istiklal ve mücadele aşkımızın ebedileşmiş eseri İstiklal Marşımız eşliğinde ay yıldızlı al bayrağımızın sonsuza kadar şanla, şerefle dalgalanmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum
Tarihimizin gurur sayfalarından birini daha andığımız bu önemli günde, İstiklal Mücadelemizin isimsiz kahramanları başta olmak üzere bütün şehitlerimizi saygıyla yad ederek, milli mücadelenin en büyük mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına da minnet duyguları içinde şükran ve rahmetle anıyor; istiklal ve mücadele aşkımızın ebedileşmiş eseri İstiklal Marşımız eşliğinde ay yıldızlı al bayrağımızın sonsuza kadar şanla, şerefle dalgalanmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

 

Kaynak: bbp.org.tr {http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=1063} 



Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,329 µs