En Sıcak Konular

İTTİFAKTA ÇATI PROBLEMİ

8 Mart 2011 17:20 tsi
İTTİFAKTA ÇATI PROBLEMİ DP ile SP arasında uzun süredir devam eden ittifak görüşmelerinde “çatı” pürüzü yaşanıyor

İttifakta çatı problemi

DP ile SP arasında uzun süredir devam eden ittifak görüşmelerinde “çatı” pürüzü yaşanıyor

DP ile SP arasında uzun süredir devam eden ve Meclis’in 12 Haziran’da seçim yapılması kararı almasının ardından hızlanan ittifak görüşmelerinde “çatı” pürüzü yaşanıyor. SP ve DP’nin yanısıra, Abdüllatif Şener’in Genel Başkanlığı’nı üstlendiği Türkiye Partisi ile BBP ve DSP’nin de içinde bulunduğu ittifak arayışında “çatı partinin kim olacağı?” konusunda iki tarafın da şu aşamada “Çatı biz olmalıyız” noktasında oldukları öğrenildi.

Yüzde 10’luk seçim barajını ittifak yoluyla aşarak AK Parti’ye karşı güç birliği içinde 12 Haziran seçimlerinde ittifak yapmayı planlayan SP ile DP arasında “çatı” krizi aşılmaya çalışılıyor. Necmettin Erbakan’ın SP Genel Başkanlığı döneminde başlayan ittifak görüşmeleri Hoca’nın vefatının ardından da sürdü. Edinilen bilgiye göre DP ve SP kurmaylarının katıldığı son toplantıda DP kanadı, Refahyol sürecini anımsatarak “çatı parti olma” talebinde ısrar etti.

Görüşmede Namık Kemal Zeybek’in Genel Başkanlığa yeni seçildiğini, parti tabanının DP çatısı dışında bir ittifaka sıcak bakmadığını ifade eden DP kurmayları, “Refahyol da Başbakanlık sırası bizdeyken dağılmıştı. O nedenle çatı biz olmalıyız” dedi.

SP’li kurmaylar ise, “Bu parti Hocamızın bize emaneti. Hocamızın vefatının ardından çatı biz olmalıyız” görüşünü savundu. Görüşmelerde Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener’in ise, SP’nin çatı partisi olmasına daha sıcak baktığı yolunda mesajlar verdiği ancak “çatı” konusunda kararı iki partiye bırakarak “Siz anlaşın, biz uyarız” dediği öğrenildi. İttifak görüşmelerine ilişkin VATAN’a bilgi veren DP’li bir kurmay ise, “Sayın Erbakan ile son ana kadar görüşmeler sürdü. Hoca Türkiye için çok endişeliydi. Onun için mutlaka bu ittifakın hayata geçirilmesini arzu ediyordu. Kendisi ‘Bu dönemde yaptığınız siyaset ibadettir. Allah Hepinizin yardımcısı olsun’ sözünü dilinden düşürmüyordu. Henüz çatı konusu görüşülmemişti ancak Hoca DP çatı altında da ittifakı kabul edebilecek bir noktadaydı” görüşünü savundular. Şu aşamada çatı prüzünün henüz aşılamadığını ancak bu gerekçeyle ittifak arayışlarına ilişkin görüşmelerden vazgeçilme noktasında olunmadığını ifade eden DP kurmayları, SP kanadının bu konuda yumuşayabileceğini umut ediyor.

SP’nin geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen GİK (Genel İdare Kurulu) toplantısında, kongreye kadar partinin Genel Başkanlığı’nı üstlenmesine karar verilen Mustafa Kamalak’ın, ittifak arayışlarına ilişkin gazetecilerin sorularına verdiği yanıt da DP’nin bu konudaki umutları arttırdı. Kamalak, Genel Başkan seçilmesinin ardından gazetecilerin ittifak arayışlarına ilişkin soruları üzerine, “Türkiye’nin menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Bütün işlerimiz hocamızdan emanet olduğu üzere daha hızlı bir şekilde aksatmadan hatta daha da ileri götürülerek sürdürülecektir. Burada ölçü, milletimizin menfaatidir” yanıtını vermişti.(Şebnem HOŞGÖR/VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/ittifakta-cati-problemi/363778/9/Siyaset}

 



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,700 µs