En Sıcak Konular

''KADDAFİ GÜÇLERİ ZAVİYE'DE ÖNÜNE GELENİ VURUYOR'' İDDİASI

5 Mart 2011 13:42 tsi
''KADDAFİ GÜÇLERİ ZAVİYE'DE ÖNÜNE GELENİ VURUYOR'' İDDİASI Libya'da Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler, başkent Trablus'un savunması için kilit öneme sahip olan Zaviye kentinde isyancıların oluşturduğu savunma hattını yardı.

'Kaddafi güçleri Zaviye'de önüne geleni vuruyor'

Libya'da Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler, başkent Trablus'un savunması için kilit öneme sahip olan Zaviye kentinde isyancıların oluşturduğu savunma hattını yardı. Uluslararası haber ajansı AP, Kaddafi'nin emrindeki keskin nişancıların kent merkezinde gördükleri herkesi vurduğunu bildirdi.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan görgü tanıkları, Kaddafi güçlerinin, muhaliflerin savunma hatlarını ağır havan topu, topçu ve makineli tüfek ateşiyle aşarak Trablus'un 50 kilometre batısındaki Zaviye kentine girdiklerini söyledi. 

Yer yer yangınların çıktığı kentte, halen makineli tüfek ve patlama seslerinin duyulduğu belirtildi.

AP'nin bildirdiğine göre, görgü tanıkları, keskin nişancıların yaklaşık 200 bin nüfuslu şehrin sokaklarında veya evlerin balkonlarında gördükleri herkesi vurduğunu ifade etti.

"TAM BİR SOYKIRIM"

El Arabiya televizyonuna konuşan bir görgü tanığı ise, "Irak'ta bile bu kadar insanın öldüğünü görmemiştik. Tam bir soykırım" ifadesini kullandı.

Bölgedeki isyancıların kent merkezine doğru çekildiği ve çatışmaların devam ettiği bildirildi. İsyancıların ismini vermek istemeyen bir sözcüsü, "Kaddafi iktidardan ayrılana kadar vazgeçmeyeceğiz. Sokaklardaki mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

Zaviye, isyancıların kontrolünde olan kentler arasında Trablus'a en yakın olanı. Bu yüzden kentin kontrolü, Kaddafi'nin son kalesi olarak görülen başkentin savunması açısından da büyük önem taşıyor.

İSYANCILAR BATIYA DOĞRU İLERLİYOR

Öte yandan Libya'nın doğusundaki muhaliflerin, Kaddafi güçlerini Ras Lanuf kentinden çıkardıktan sonra batıya doğru ilerlediği bildirildi.

Muhalif güçler, Reuters ajansına yaptıkları açıklamada, savaşçıların, şu anda Ras Lanuf'un yaklaşık 60 kilometre batısındaki Bin Cavad kasabasının kontrolünü ele geçirdiklerini söyledi. Bin Cavad kasabası, Trablus'un 525 kilometre doğusunda bulunuyor.

AFP, Ras Lanuf'ta isyancılarla Kaddafi güçleri arasındaki çatışmalarda en az 8 kişinin öldüğünü, 21 kişinin de yaralandığını belirtti.

Muhalifler, Kaddafi güçlerinin ayrıca Libya'nın en büyük ikinci kenti Bingazi'nin Rajma kasabasında, isyancıların elindeki bir cephaneliği bombaladığını ifade etti. Olayda 19 kişinin öldüğü bildirildi.(hurriyet.com.tr / DIŞ HABERLER)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/dunya/17190377.asp?gid=373}

 



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,278 µs