En Sıcak Konular

EBAKAN HOCA'NIN SON ANLARI

4 Mart 2011 14:04 tsi
EBAKAN HOCA'NIN SON ANLARI Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi'nin merhum lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın 40 yıldır yanında bulunan ve son anlarına da tanık olan İbrahim Titiz, Erbakan'ın hastanedeki son dakikalarını anlattı.

'Yasini Şerif okunurken gözlerini kapadı'

Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi'nin merhum lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın 40 yıldır yanında bulunan ve son anlarına da tanık olan İbrahim Titiz, Erbakan'ın hastanedeki son dakikalarını anlattı.

 Titiz, Erbakan'ın son namazı olan sabah namazını hastalığı sebebiyle göz imasıyla kıldığını belirterek, ''Merhum hocamız yoğun bakıma alındıktan sonra başucunda Diyanet İşleri eski Başkanı Lütfü Doğan sürekli Yasin-i Şerif okudu'' dedi.

İbrahim Titiz, Erbakan'ın son anlarını anlattı. Erbakan'ın uzun süre hastanede tedavi altında olduğunu hiçbir şekilde namazını aksatmadığını aktaran Titiz, Saadet Partisi liderinin yoğun bakımda iken de namazını kıldığını söyledi.

Titiz, ''Kendisi namazını hiç aksatmadı. Bizden bir kişiye tuğla parçası veya kiremit getirmemizi istedi. Abdest alıp namazını kılacağını söyledi. Devamlı başucunda bu kiremit bulunuyordu. Namazlarını aksatmadan teyemmüm abdesti ile kılıyordu'' ifadelerini kullandı.

27 ŞUBATTA SAAT 08.50'YE KADAR BİLİNCİ AÇIKTI

Necmettin Erbakan'ın, vefat ettiği gün olan 27 Şubatta bilincinin saat 08.50'ye kadar açık olduğunu anlatan Titiz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bilincini bu vakte kadar hiç kaybetmedi. Yapılan bütün müdahaleleri biliyordu. Son namazı olan sabah namazını da göz hareketleriyle kıldı. Rahatsızdı, bir taraftan müdahale yapılıyordu. Ancak diğer zamanlarda kalkıyordu, oturuyordu, getirmiş olduğumuz kiremitle teyemmümünü alıp namazını öyle kılıyordu. Hocamızın yanında ayrıca bizi çağırması için bir zil bulunuyordu. Biz yan odada ikamet ediyorduk. Kendisi bir ihtiyaç duyduğu zaman bu zile basarak bizi çağırıyordu. Bizde kendisine yardımcı oluyorduk.'' İbrahim Titiz, Erbakan'ın yoğun bakıma alındıktan sonra baş ucunda Diyanet İşleri Eski Başkanı Lütfü Doğan Hoca'nın sürekli Yasin-i Şerif okuduğunu kaydetti. Titiz, ''Hocamız yoğun bakıma alındıktan sonra, çocukları ve Lütfü Doğan Hocamız yanına alındı. Lütfü Doğan Hocamız üç kere Yasin-i Şerif okudu. Hocamız, Yasin-i Şerif okunurken gözlerini kapadı'' diye konuştu.

NEZAKETİNDE HİÇ ÖDÜN VERMEDİ

Bilincinin açık olduğu son ana kadar Erbakan'ın o kendine has nezaketinden ödün vermediğini kaydeden Titiz, ''Hocamız hayatı boyunca hep nezaketiyle ön plana çıkmıştır. Bu nezaketinden hastanedeki son ve zor anlarında bile ödün vermedi. Kendisini muayene eden doktorlara, hemşirelere ve bizlere her fırsatta teşekkür ediyor, sürekli 'dualarınızı bekliyorum' diyordu'' ifadelerini kullandı.[1]

Siz de bir hatim okur musunuz?

27 Şubat 2011 tarihinde ebedi hayata göç eden 54. T.C. Hükümetin Efsane Başbakanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN için Türkiye ve Dünya genelinde Kur'an-ı Kerim hatimleri okunuyor.

Okunan bu hatimlerin toplam 1.000.000 adede ulaşması beklenirken, Saadet Partisi okunan tüm hatimleri Parti Genel Merkezin www.saadet.org.tr web sitesi adresinde açılan bölüme kaydedilmesini istedi.

Böylece tüm dünyada okunan hatimlerin toplam sayısının ulaştığı rakamın ortaya çıkacağı ve okunan tüm hatimler için toplu bir dua programı tertip edileceği belirtildi. [2]

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE

[1] {http://www.milligazete.com.tr/haber/-yasin-i-serif-okunurken-gozlerini-kapadi--192667.htm} 

[2] {http://www.milligazete.com.tr/haber/siz-de-bir-hatim-okur-musunuz-192664.htm} 



Bu haber 1,273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,685 µs