En Sıcak Konular

YAŞASAYDI İTTİFAKI KONUŞACAKLARDI

1 Mart 2011 13:55 tsi
YAŞASAYDI İTTİFAKI KONUŞACAKLARDI Vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın ölümünden önce, bu hafta ittifak arayışlarıyla ilgili son toplantıları yapmayı tasarladığı öğrenildi.

Yaşasaydı ittifakı konuşacaklardı

DP, TP, BBP ve Yaşar Okuyan başta olmak üzere eski siyasetçilerle SP çatısı altında ittifak arayışlarını sürdüren Erbakan, ölümünden önce bu hafta ittifak arayışlarıyla ilgili son toplantısını yapacaktı

Vefat eden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın ölümünden önce, bu hafta ittifak arayışlarıyla ilgili son toplantıları yapmayı tasarladığı öğrenildi.
Erbakan; DP, TP, BBP ve Yaşar Okuyan başta olmak üzere eski siyasetçilerle SP çatısı altında ittifak arayışları için uzun süredir görüşüyordu. TP?Genel Başkanı Abdüllatif Şener ittifaka sıcak yaklaşırken, DP ittifakın kendi çatısı altında olmasını istiyordu. Erbakan, güçlü bir ititfak için eski ortağı Tansu Çiller’e bile mesaj göndermişti.
Erbakan’ın ittifak arayışları için görüştüğü DP ve TP liderleri, dün SP Genel Merkezi’ne başsağlıği ziyaretinde bulundu. 
SP ziyareti çıkışında açıklama yapan DP lideri Namık Kemal Zeybek, Erbakan’ın son hastene ziyaretinde kendisine söylediği sözleri dile getirerek, “Ayrılırken, benim gözlerime bakarak, dedi ki ‘Namık Kemal, vatan ve memleket tehlikede. Vatanı ve memleketi kurtarın’. Kazan, ‘Bu bir vasiyettir’ diyerek, ağlamaya başladı” dedi.
Erbakan ile daha önce pazartesi günü görüşmek için sözleştiklerini belirten Zeybek, ittifakla ilgili sorular üzerine, şunları söyledi: “Hocamız bütün zamanını memleketin içinde bulunduğu sıkıntılardan nasıl kurtulacağına ilişkin düşünmek ve planlar yapmak, bu düşüncelerini de ilmi anlamda değerlendirmekle geçirmişti. Dolayısıyla böyle bir düşünce, evet vardı. Biz zaten birbirine dünya görüşü çok yakın insanlarız. Hayata, kainata, varlığa, yaratılışa ve ülkemize bakışımız arasında çok büyük farklar yok. Bu görüşmeler sürdürülüyor.”

Çiller: Bize de haber gönderdi
Erbakan’ın eski ortağı Tansu Çiller ise önceki gün yaptığı açıklamada kendisine de ittifakla ilgili mesaj geldiğini söyledi. Çiller, “Son ana kadar bu siyasetteki varlığına ve davasına olan inancında, hiç kırık çizgisi olmadan devam eden bir kimlik ortaya koydu. Son zamanlarda bize de haber yolladı. Demokrat Parti çerçevesinde bir araya gelir miyiz gelmez miyiz gibi birtakım tartışmalara ışık tuttu. Bunlara enerji kattı” demişti. (ABDULLAH KARAKUŞ-MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/yasasaydi-ittifaki-konusacaklardi/guncel/haberdetay/01.03.2011/1358306/default.htm?ref=SolDigerHaberler}

 



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,257 µs