En Sıcak Konular

KADDAFİ ABD VE BİN LADİN'İ SUÇLADI

24 Şubat 2011 18:00 tsi
KADDAFİ ABD VE BİN LADİN'İ SUÇLADI Kaddafi 2 gün sonra tekrar televizyondan halkına seslendi. Ancak bu kez, yayına telefonla bağlandı. Çünkü konuşma yapacağı duyulunca Zaviye kentinde çatışmalar çıktı.

Kaddafi konuştu: 'Suçlu ABD ve Bin Ladin'

Kaddafi 2 gün sonra tekrar televizyondan halkına seslendi. Ancak bu kez, yayına telefonla bağlandı. Çünkü konuşma yapacağı duyulunca Zaviye kentinde çatışmalar çıktı. En az 10 kişi hayatını kaybetti.

Sert çatışmaların ardından ülkesinin büyük bölümünde kontrolü kaybeden Kaddafi, Libya devlet televizyonuna telefon ile yaptığı açıklamada, "Libya’nın çocukları" olarak nitelendirdiği ölenlerin yakınlarına taziyelerini sundu.

Kaddafi, halkın birbiriyle savaştığını ve halüsinasyona yol açan ilaçların etkisi altında olduklarını da ifade etti.

Libya lideri Muammer Kaddafi, Libya’daki göstericilerin El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in çıkarlarına hizmet ettiğini öne sürdü

İşte Kaddafi'nin konuşması:

Libya'da yaşanan iç karışıklıktan Bin Ladin sorumlu. Kendisi zaten genç insanları kullanacağını söylemiş birisi. Bu gençler hap kullanıp sokağa çıkıyor. Aileler bun gençlerin hap kullanmasına nasıl izin veriyor anlamıyorum.

Bence bunu yapanlar bizi kıskanıyorlar. Bu durumda bir arada olmamız gerekiyor. Ailelere tekrar söylüyorum. Bu Amerika güdümünde yapılan bir iş. Çocuklarınızı sokaklardan toplayın ve eve getirin. Eğer erkekler evden çıkmaya korkuyorsa  kadınlar çıksın ve çocuklarını eve getirsin.

El Kaide ve onun ideolojisi hala önümüzde bir sorun olarak duruyor. Teröristlerin ülkemizi elimizden almasına müsade etmemeliyiz.

İnsanlara bu terörü yaşatmaları için paralar teklif edildi. Bu kötü duruma sizler sahip çıkabilirsiniz. Sokağa çıkan çoluk çocuk sizi korkutmasın.

Bu çocuklara şiddete başvurmamayı anneye babaya itaat etmeyi öğretin. Çevremizde yaşanan darbelerden köto olaylardan ders alın. Bunları kimse hatırlamak istemiyor. Bütün sokaklarda gördükleriniz uluslararası teröre ait olan şeyler. Bunun adına cihat diyorlar kutsal savaş diyorlar. Bu nasıl kutsal savaş?

Sanıyorum bu durumdan memnun olanlarınız var. Bunu bir türlü anlayamıyorum. Eğer böyle karmaşık bir ülke istiyorsanız siz bilirsiniz ama istemiyorsanız evlerinizden çıkmalısınız. Söylediklerim ve çağrım çok açıktır. Çocuklarınıza bunların bir saçmalık olduğunu söyleyin.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/kaddafi-konustu-suclu-abd-ve-bin-ladin-/dunya/sondakika/24.02.2011/1356542/default.htm}

 



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,628 µs