En Sıcak Konular

GURUR DUYULUCAK SUBAYA PSİKOLOJİK LİNÇ

19 Şubat 2011 13:00 tsi
GURUR DUYULUCAK SUBAYA PSİKOLOJİK LİNÇ Şırnak'ın Seslice taburunda 2006 yılında askerleri hedef tahtasının yanına koyarak ateş ettiği yerde bulunan asker Mustafa Tunay (26), komutanın eğitim gereği böyle bir şey yaptığını söyledi.

Hedef tahtasındaki çavuş: Komutanım sektirmez

 Şırnak'ın Seslice taburunda 2006 yılında askerleri hedef tahtasının yanına koyarak ateş ettiği yerde bulunan asker Mustafa Tunay (26), komutanın eğitim gereği böyle bir şey yaptığını söyleyerek, "Ben hiç korkmadım arkadaşlarında korktuğunu sanmıyorum, çünkü komutanımızda biz korkmamayı öğrendik" dedi.

2006 yılında Yüzbaşı iken Şırnak'ın Seslice Taburunda atış poligonunda askerleri hedef tahtasının yanına koyarak ateş eden Metin Gürcan'ın görüntülerinin ortaya çıkmasını o dönem Seslice'de Çavuş olarak vatani görevini yapan Mustafa Tunay değerlendirdi.

Tunay, komutanının çok iyi birisi olduğunu, görüntülerden sonra linç edilmeye çalışıldığını belirterek, "Görüntüleri ortaya çıkan komutanı çok iyi tanıyorum. Benim komutanımdı. Onunla 10 ay çalıştım. Onunla beraber çalışmaktan gurur duydum. Hiçbir zaman yarım dakikalık görüntüyle yargılanacak bir insan değil komutanım. Kendisi linç edilmek istendi. Şehit aileleri tepki gösterdi.

Böyle bir komutanla çalıştığım için ben çok şanslıyım. Ben çünkü ondan öğrendim her şeyi. O görüntüler çekilirken ben o an ordaydım. Komutanımız askeri korkutma amaçlı bir şey yapmadı. Zaten orada gülen askerlerde vardı. Biz korkusuzluğu cesareti ondan öğrendik. Ben askerdeyken her zaman en önde o oldu. Hiçbir zaman uyumadı.

Ben onun eğitime katılmayıp oturduğunu hiç görmedim. Ben atış yaparken de, bomba atarken de yanımdaydı ben onun vatanı en iyi şekilde koruduğunu düşünüyorum. Kendi 105 kişilik bir bölükte asla bir şehit ya da yaralı vermedi. Ben şimdi askere gitsem yine onun yanında olmak isterim.
O gün atış eğitimi vardı. Bakın size bir eğitim göstereceğim dedi. Biz bunları yaşadık zamanında dedi. Bana göre orada bir eğitim ders verdi. Ben hiç korkmadım. Kimsenin de korktuğunu sanmıyorum. Ateş etti hedefi vurdu zaten hiç sektirmezdi. 20 metreden hedefi şaşması imkansız" dedi.

Tunay, komutanının 105 kişilik taburda bir tek bile şehit vermediğini diğer taburlarda çok şehit gördüklerini ancak kendi askerlerine "Analarınız ağlamayacak 'uyumayacağız şehit olmayacağız' dedi ve bunu başardı" diye konuştu.

 

Kaynak: GAZETEVTAN {http://haber.gazetevatan.com/hedef-tahtasindaki-cavus-komutanim-sektirmez/360348/1/Gundem}



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,113 µs