En Sıcak Konular

HABERAL'A YENİ OPERASYON

12 Şubat 2011 13:15 tsi
HABERAL'A YENİ OPERASYON ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın mahkemeye gönderilmeyen sağlık raporuna ilişkin, 4 kişi gözaltına alındı.

Haberal'la ilgili yeni operasyon

''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın mahkemeye gönderilmeyen sağlık raporuna ilişkin, 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bir astsubay, bir hemşire ve Haberal'ın iki refakatçisinden oluşan 4 kişiyle ilgili gözaltı kararı verildi. Emniyet görevlileri, sabah saatlerinde söz konusu kişileri gözaltına aldı.
 
Özel yetkili savcı Seçen'in ayrıca, 3 Aralık 2010'da geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, Savcılıkta ''şüpheli'' sıfatıyla ifade veren ve ardından da serbest bırakılan Prof. Dr. Cengiz Çeliker'i, dün yeniden ifadesini almak üzere çağırdığı kaydedildi.  Çeliker'in öğleden sonra gelerek ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vereceği öğrenildi.
 
Hastalığı nedeniyle İÜ Kardiyoloji Enstitüsünde tedavi gören ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın sağlık durumuyla ilgili, Enstitünün 5 kişilik doktorlar heyetince 16 Ekim 2010'da yazılan ve ''Enstitümüzün 3. servisinde 304 numaralı odada yatmakta olan Mehmet Haberal'in durumu değerlendirilmiş ve tıbbi tedavisine ayakta devam edilerek bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine karar verilmiştir'' ifadeleri bulunan sağlık raporunun, yargılamanın yapıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştırılmadığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.
 
Soruşturma kapsamında, 3 Aralık 2010'da davet edildikleri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde Savcı Seçen tarafından şüpheli olarak sorgulanan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Prof. Dr. Cengiz Çeliker ve Prof. Dr. Sezer Karcıer serbest bırakılmıştı.
 
Soruşturmada, Prof. Dr. Cengizhan Türkoğlu'nun tanık olarak dinlenilmesinin ardından yeniden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine çağrılan İÜ Kardiyoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, ikinci kez geldiği Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde 11 Ocakta savcı Seçen tarafından sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanmıştı.
 
Adli Tıp'ın Haberal raporuna avukatlar itiraz etti
 
Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı tedavi eden Adli Tıp Kurumu heyeti, raporunda 'hayati risk izlenimi elde edilmedi' dedi. Haberal'ın avukatları rapora itiraz etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı üzerine Adli Tıp Kurumu'ndan gelen heyet, Haberal'ı yattığı yerde muayene etmişti. Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu Üyesi Operatör Dr. Mustafa Oktan Aktürk ile Dr. Osman Karakaya, Haberal'ın sağlık durumuna ilişkin bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapor, Adli Tıp Kurumu Başkanvekili Uzman Dr. Yüksel Aydın Yazıcı tarafından imzalanıp İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Söz konusu bu raporu içeren yazı dün Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Raporda şu ifadelere yer verildi: "Kişinin 26 Ocak 2011'de İstanbul Üniversitesi Haseki Kardiyoloji Enstitüsü'nde yapılan muayenesi ile hakkında düzenlenmiş adli dosyada mevcut tıbbi belgelerin tetkiki neticesinde, hastanın yapılan klinik muayenesi, biyokimyasal parametreleri, EKG, ekokardiyografi, eforlu EKG, Halter EKG, Koroner anjiyografi sonuçları birlikte değerlendirildiğinde bu verilerin hastaya öngörülen hayati risk ile tam olarak bağdaşmadığı izlenimi elde edilmiştir.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/haberal-la-ilgili-yeni-operasyon-190754.htm}


 



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,174 µs