En Sıcak Konular

SAFLAR DEĞİŞTİ

9 Şubat 2011 11:20 tsi
SAFLAR DEĞİŞTİ Sürekli TSK’yı eleştiren gazetelerin, bu kez Süheyl Batum’un sözlerine bildiriyle cevap veren Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner’i alkışlaması dikkat çekiyor.

Saflar değişti!  

Ergenekon, Balyoz davaları ve terör örgütü PKK’nın karakollara gerçekleştirdiği baskınlar bağlamında sürekli TSK’yı eleştiren gazetelerin, bu kez Süheyl Batum’un sözlerine bildiriyle cevap veren Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner’i alkışlaması dikkat çekiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un TSK için sarf ettiği “Koca bir askeri yıktılar, meğer kâğıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar” şeklindeki sözleri ‘darbe’ tartışmalarını alevlendirdi. Sürekli olarak TSK’yı eleştiren Taraf, Zaman, Sabah, Yeni Şafak, Bugün, Star gibi gazeteler bu kez Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner’in önceki gün yayınladığı açıklamayı dün manşetlerine taşıdı. Taraf gazetesi, “Batum kışlaya, Koşaner Meclise” manşetini atarken, Sabah gazetesi gelişmeyi “Komutandan CHP’ye tepki” şeklinde duyurdu. Zaman gazetesinin de Koşaner’in açıklamasını “TSK’yı siyasete çekmeyin” ifadesiyle manşetine taşıması da dikkat çekti. Öte yandan, “Arınç’a sustu, Batum’a vurdu” manşetini atan Yeniçağ gazetesi ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın 27 Nisan 2007’de yayınladığı gece yarısı bildirisiyle ilgili olarak sarfettiği “Otur oturduğun yerde. Sen benim emrimde bir memursun” ifadelerinin Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner tarafından bildiriyle karşılık bulmadığını hatırlattı.

Batum: Özkök ve Büyükanıt’ı kastettim

Genelkurmay Başkanı’nı öncki gün CHP Genel Merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek sitemlerini bildirmesi üzerine Süheyl Batum, önceki akşam bir TV kanalına çıkarak sözlerine açıklaık getirdi. Batum, “Süheyl Batum da CHP de ordusuna gözbebeği gibi bakar, hakaret etmez. Ama çarpıklıkları da ortaya koymamız lazım ki onların üzerinden giderek insanlar bugün bu hukuksuzlukları yaşamasınlar” dedi. Açıklamanın kendisi için yapıldığını düşünmediğini kaydeden Batum, “Ordu, kendisini kimin yıpratmak istediğini bilir. ‘Kağıttan kaplan’ sözünü bir bağlam içinde söyledim. Bunu darbe yapılsın diye söylemedim. Niçin söyledim bunu; Türkiye’de TSK’nın önünde bütün kurumlarda olduğu gibi bir oyun oynandı. Bu psikolojik harekâtla başlayan oyun. Orada da söyledim, Silahlı Kuvvetler’in kendi içinde hatası var dedim. Birkaç örnek verdim, bunu hala söylüyorum” diye konuştu.
Batum, yaptığı konuşmada bugün şerefiyle erinden en tepedeki askere kadar görev yapan askerleri dışarıda bırakarak konuştuğunu kaydederek “Bugün Hilmi Özkök’ün altındaki bütün askerler yargılanıyor, darbe yapmaktan. Özkök ‘Ne yapıyorsunuz, bunlar benim arkadaşlarım, bunlar darbeci ya da değil’ demesi lazım. Ne yapıyor, ben ‘Kasaptaki ete soğan doğramam’ diyor. Bu kâğıttan kaplan gibi çökmenin görüntüsü değil midir?” diye sordu.  Batum, Balyoz davası kapsamında 102 subayın da tutuklanmak istendiğini, buna da sessiz kalındığını söyledi. Batum, şöyle konuştu:

Büyükanıt ağzını açmayınca...

“Bunun içinden cımbızla aldığınız zaman eğer sözlerimden ‘ordu güçsüz, ordu hiçbir şey yapamıyor’ görüntüsü çıkıyorsa bütün CHP’lilerden, ordunun o şerefli üyelerinden özür dilerim. Ama baktığınızda ordunun bu psikolojik harekata karşı bir şeyler yapması gerekirdi. Ama ordu bu psikolojik harekatın altında kalınca, o Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt ağzını açmayınca bu ülkede bir teğmen 29 ay içerdeyken, 29 ay sonra bu kanıtın düzmece olduğu ortaya çıktığında ‘Bu bizim ordumuzun şerefli bir subayıydı, okul birincisiydi. 29 ay bunun için mi içerideydi, hukuken bunu içinize sindiriyor musunuz’ demediyse bu, psikolojik harekatın onu yıktığını söyleyen kanıttır, onu söyledim.”

Arınç’a gönderme

Batum, gazetecilerin sorularını cevaplarken şöyle dedi: “Bunlar daha önce ordunun tamamıyla yıpratılması için doğrudan doğruya görev almış kişilerdir. Reşadiye’deki saldırı yapıldığında bunu TSK yapmış olabilir diyen Bülent Arınç’tır. Biz, bu oyunun içinde yer alan AKP’nin yöneticilerini ordunun da yıpratılmaması gereken bir kurum olduğu noktasına çekebilmişsek başarılı olduğumuzu düşünüyorum.”(YENİ MESAJ - İSTANBUL)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000546&tarih=2011-02-09}


 



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,597 µs