En Sıcak Konular

VATANDAŞ PARASINI ISINMAYA HARCADI

9 Şubat 2011 10:31 tsi
VATANDAŞ PARASINI ISINMAYA HARCADI Harcamalarını yakacak ve gıda ile sınırlamaya çalışan vatandaşların Ocak 2011 döneminde rağbet etmediği sektörler ise büro makineleri imalatı, basın-yayın ürünleri, giyim eşyaları ve kağıt-tağıt ürünleri oldu.

BemBirSen, Ocak ayı açlık-yoksulluk rakamlarını açıkladı...

Vatandaş parasını ısınmaya harcadı

Harcamalarını yakacak ve gıda ile sınırlamaya çalışan vatandaşların Ocak  2011 döneminde rağbet etmediği sektörler ise büro makineleri imalatı, basın-yayın ürünleri, giyim eşyaları ve kağıt-tağıt ürünleri oldu.

 Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) AR-GE Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2011 yılı Ocak ayı Asgari Gıda Harcaması (Açlık Sınırı) ve Asgari Geçim Haddi ( Yoksulluk Sınırı) rakamları açıklandı.

Yaz aylarından beri sürekli artış gösteren ancak Aralık ayında yükselmesini durduran açlık rakamları yeni yılın  ilk ayında düşüşe geçti.

Aralık ayında yaptığı 85 liralık sıçrama ile yükselen yoksulluk sınırı rakamlarında ise 2011 yılının Ocak ayında çok az da olsa bir gerileme yaşandı. 2011 yılı Ocak  ayında açlık rakamlarında 14 liralık düşüş yaşanırken, yoksullaşma rakamlarında ise sadece  5 liralık bir düşüş gerçekleşti. Aralık ayında 4 kişilik bir ailenin tüketmesi gereken zorunlu gıda harcaması yani açlık sınırı 895,79  lira olarak hesaplanırken, Ocak ayında açlık rakamlarında  14 liralık bir düşüş yaşanarak 881,87 lira olarak kayıtlara geçti. Yine 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutar yani yoksulluk sınırı  Aralık ayında 2. 605.47  lira olarak gerçekleşirken, yoksullaşma Ocak ayında 5 liralık bir gerileme kaydetti ve 2.600,61 TL olarak gerçekleşti.

Gerileyen sektörler giyim, kağıt ve basın-yayın oldu
Harcamalarını yakacak ve gıda ile sınırlamaya çalışan vatandaşların Ocak  2011 döneminde rağbet etmediği sektörler ise büro makineleri imalatı, basın-yayın ürünleri, giyim eşyaları ve kağıt-tağıt ürünleri oldu. Bu sektörler bir önceki aya  göre  endekslerin en fazla gerilediği alt sektörler oldu.

Vatandaş parasını ısınmaa yatırdı
Ocak ayının özellikle ikinci yarısından itibaren hızla soğuyan hava ve kar yağışları, vatandaşların harcamalarını ısınma ihtiyaçlarına yöneltmesine sebep oldu.

Buna göre  bir önceki aya oranla endekslerin en fazla artış  gösterdiği  alt sektörler , ham petrol ve doğalgaz çıkarımı (yüzde 9,48), ana metal sanayi (yüzde 8,80), kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı (yüzde 5,89), mobilya imalatı (yüzde 4,82), tekstil ürünleri imalatı (yüzde 4,13), maden kömürü ve linyit (yüzde 3,96), taşocakçılığı ve diğer madencilik ürünleri (yüzde 3,76) alt sektörleri oldu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/vatandas-parasini-isinmaya-harcadi-190419.htm}



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,238 µs