En Sıcak Konular

ALPERENLERİ ''DEVLETE KARŞI KIŞKIRTMA TEZGAHI'' SOKAKLARA TAŞTI

6 Şubat 2011 22:09 tsi
ALPERENLERİ ''DEVLETE KARŞI KIŞKIRTMA TEZGAHI'' SOKAKLARA TAŞTI BBP üyesi bir grup,Ankara'da yapılan eylemde "Devletimize kızmaya, milliyetçiliğimizi gözden geçirmeye başlıyoruz" pankartları açtı.

BBP üyeleri Ankara'da Ulaştırma Bakanı'nı protesto etti

Büyük Birlik Partisi (BBP) üyesi bir grup, Ankara’da yaptıkları eylemle, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporuyla ilgili açıklamalarından dolayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a tepki gösterdi.

BBP Ankara İl Başkanlığı üyeleri ile çeşitli illerden gelen partililer, kurucu genel başkanları Yazıcıoğlu’nun Taceddin Dergahı’ndaki mezarını ziyaret ettikten sonra Kızılay Milli Müdafaa Caddesi’nde toplandı.

Yazıcıoğlu’nun "Unutmayacağız" yazılı posterlerini taşıyan gruptakiler, "Kanın yerde kalmayacak. Emin ol Reis", "Zafiyet varsa hesap soracağız" ve "Devletimize kızmaya, milliyetçiliğimizi gözden geçirmeye başlıyoruz" pankartları açtı, hükümet ve Bakan Yıldırım aleyhine sloganlar attı.

Gruptakiler, üzerinde "Binali" yazılı bir maketi de ateşe verdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, konuşmasında, kazayla ilgili söylediklerinin DDK raporu ile bir kez daha teyit edildiğini belirtti.

DDK raporunun birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Öznur, "DDK, Anayasal bir kuruldur. DDK raporu ortadayken Ulaştırma Bakanı, ’Kazadan kaza çıkarmayın’ diyor. Sen bilirkişi misin, sen uzman mısın?" dedi.

Kazayla ilgili rapor hazırlayan kaza kırım ekibinde işinin ehli olmayan kişiler bulunduğunu öne süren Öznur, DDK, raporunun şüphe, ihmal ve kusurları ortaya çıkardığını söyledi.

Öznur, 16 Şubatta Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "İhmali olanlar yargı önünde hesap verecek" dedi.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatıyla harekete geçen DDK’nın hazırladığı raporun, olayda ihmali bulunanların kusurlarını yüzlerine vurduğunu kaydetti.

DDK raporundan bazı bölümleri okuyan Gürgür, olayda ihmali bulunan resmi görevlilerin açığa alınmasını istedi.

BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok da devletin kendisi için tüm ömrünü harcayan Muhsin Yazıcıoğlu’na karşı görevini yapamadığını savundu.

Konuşmaların ardından, sloganlar atarak Taceddin Dergahı’na yürüyen BBP üyeleri, Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret ettikten sonra dağıldı.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/bbp-uyeleri-ankara-da-ulastirma-bakani-ni-protesto-etti/siyaset/sondakika/06.02.2011/1348992/default.htm?ref=haberici}


 



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,284 µs