En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''BENİM ÜLKEMİN DİLİ TEKTİR''

26 Aralık 2010 21:18 tsi
ERDOĞAN: ''BENİM ÜLKEMİN DİLİ TEKTİR'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ' İki dil' tartışmasına son noktayı koydu: Benim ülkemin dili tektir. Resmi dili Türkçe'dir.

Benim ülkemin dili tektir     

TBMM Genel Kurulu'nda, 2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin son gününde kapanış konuşması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ' İki dil' tartışmasına son noktayı koydu: Benim ülkemin dili tektir. Resmi dili Türkçe'dir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ortak dil Türkçe'dir, bu gerçeği  değiştirmeye yönelik hiçbir girişim kabul edilemez. Zira bu mesele sosyal barış  ve sosyal bütünlük meselesidir. Bu meseleyi tartışmaya dahi açmak, bu meseleyi  getirip Türkiye'nin gündemine taşımak ne demokrasiye, ne özgürlüklere, ne  toplumsal barışa ne de kardeşliğe asla hizmet etmez” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bazı konu başlıkları şöyle:

-“Terör örgütünün ve onun uzantılarının, her seçim öncesinde olduğu gibi  yeniden taşeronluk üstlenerek, iç politikayı dizayn etme girişimlerini  karşılıksız bırakmayız.”
-“Demokratik sistemlerde siyasi partiler aykırı projeler, teklifler  getirme hakkına sahip olabilir, ama bu hakkın kötüye kullanılması, demokratik  siyaseti zayıflatır, ülkenin gündemini gerer. Sonuçta millet destek vermez, bu  partiler de marjinal kalmaya mahkum olurlar. Ama zarar gören siyaset kurumu olur,  ülke olur.”
-“Özerklik tartışması, demokratikleşmeyi, Türkiye'nin ileri demokratik  standartlara kavuşmasını hazmedemeyenlerin çirkin bir tezgahı. Bu millet, bu tür  tezgahlara evet der mi, bu tür taslakları alır bağrına basar mı, bu tür projelere  onay verir mi? Millete rağmen, milletin kurumlarına rağmen, anayasal düzene  rağmen, kim hangi projeyi hayata geçirebilir?”

 -“Hiçbir ciddiyeti ve derinliği olmayan bu projeleri, benim Kürt kökenli  kardeşlerimin talebiymiş gibi takdim etmek, çok büyük bir haksızlıktır. Bu  bildirileri yayınlayanlar, bunun siyasetini yapanlar benim Kürt kökenli  vatandaşımın ne kadarını temsil ediyorlar? Bunlar, Doğu ve Güneydoğu'nun ne  kadarını temsil ediyorlar?”
-“Ben her fırsatta defalarca söyledim, bugün de söylüyorum: Ne terör  örgütü, ne de onun uzantıları, hiç bir zaman benim Kürt kökenli vatandaşımın  temsilcisi, sözcüsü olmamıştır. Bundan sonra da asla olmayacaktır.”

-“Demokratik hak ve özgürlüklerden bahsedenler, benim bölgedeki  vatandaşımın haklarını kullanmasını engelliyor, tehditle, baskıyla engelliyor.” -“Milletim müsterih olsun, biz kimseye bu ülke üzerinde ameliyat  yaptırmayız, kimseyi bu milletin hissiyatıyla oynatmayız.”

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16622857.asp?gid=373}

 

 



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,444 µs