En Sıcak Konular

KOCAMAN-GÜNEŞ GERGİNLİĞİ 1996'YA MI DAYANIYOR?

23 Aralık 2010 17:01 tsi
KOCAMAN-GÜNEŞ GERGİNLİĞİ 1996'YA MI DAYANIYOR? "Trabzonspor’un son 3 maçta kazandığı 3 penaltı irdelenmeli" diyen Kocaman’a, Güneş, “Fırsatçılık yapmasınlar” sözleriyle sert bir karşılık vermişti.

İlk gol 1996'da atılmıştı       

"Trabzonspor’un son 3 maçta kazandığı 3 penaltı irdelenmeli" diyen Kocaman’a, Güneş, “Fırsatçılık yapmasınlar” sözleriyle sert bir karşılık vermişti. Kocaman, Buca maçından sonra “Güneş bana kin biriktirmiş” sözleriyle, 5 Mayıs 1996’da Trabzon’da attığı golle kazandıkları şampiyonlukla bağlantı kurdu.

HER şey F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın geçen hafta Hürriyet’e verdiği röportajla başladı. Kocaman, o röportajda Trabzonspor’un bu sezon kazandığı penaltılara dikkat çekmiş ve “Son 3 maça bakmak lazım. Gaziantepspor, Bucaspor ve İstanbul BŞB. 3 maçta 3 penaltı. Kimse bunları incelemiyor” demiş, birkaç gün sonra NTV Spor’da katıldığı programda da “Üçü de penaltı değilmiş” diyerek Hürriyet’teki sözlerini teyit etmişti.
Kocaman’ın bu sözlerine Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in verdiği karşılık bir hayli sert oldu. Güneş, hafta başında düzenlediği basın toplantısında, “Rakip takımın antrenörü böyle beyanat kullanıyorsa ya antrenörde bir yanlışlık var ya da bu düzende bir yanlışlık var.

Bana kin biriktirmiş

Fırsatçılık olmamalı. Bize atılan çamurlarda Türk futbolu zarar görür” demişti. Aykut Kocaman’ın önceki akşam Kadıköy’deki Bucaspor maçından sonra yaptığı açıklama ise, gerginliğin kaynağının 14 yıl öncesine dayandığını gösteriyordu adeta... F.Bahçe’nin Kadıköy’de 3-2 kaybedip 1983’ten beri hasret kaldığı Türkiye Kupası’nda şansını mucizelere bırakmasının ardından Kocaman, şu tespitte bulundu;

“Şenol Hoca, değer verdiğim biriydi. Bu kadar zaman içinde bana bu kadar kin biriktirdiğini bilmiyordum. Şahsıma yönelik yaptığı aşalığılayıcı bir şeydi. Bu söyledikleri beni çok yaraladı.”

Kocaman’ın golü Fener’i şampiyon yapmıştı

Aykut Kocaman bu sözleriyle neyi kastediyordu? Şenol Güneş’in kendisi hakkında kin biriktirmesini gerektiren olay neydi?
İsterseniz 14 yıl öncesine, yani sorunun kaynağına dönelim. Süper Lig’in son 3 haftasına en yakın rakibi F.Bahçe’nin 1 puan önünde lider giren Trabzonspor, 5 Mayıs 1996’da Avni Aker Stadı’nda karşılaşacağı rakibini yenmesi durumunda aradaki farkı 4’e yükseltecek ve şampiyonluğunu büyük ölçüde ilan edecekti. Maça iyi başlayan Trabzonspor, 19. dakikada Abdullah’ın golüyle öne geçmiş ve özlemini çektiği şampiyonluğa çok yaklaşmıştı. Ancak ne olduysa, maçın ikinci yarısında oldu. 55. dakikada Oğuz Çetin’le eşitliği sağlayan F.Bahçe, 84’te Aykut Kocaman’la skoru 2-1’e getirip liderliği rakibinden devralmış ve sarı lacivertliler o yıl şampiyon olmuştu.

Aykut Kocaman ne demişti?

Trabzonlu arkadaşlar için üzülüyorum!

5 Mayıs 1996: Kendi galibiyetimize seviniyorum ama Trabzonlu arkadaşlar için de üzülüyorum.
17 Aralık 2010: Trabzonspor’un son 3 maçına bakmak lazım. Bu penaltılar kasten, isteyerek verildi, demiyorum. Fakat kimse incelemiyor.
21 Aralık 2010: Şenol Hoca değer verdiğim biriydi. Bu kadar zaman içinde bana bu kadar kin biriktirdiğini bilmiyordum. Bu söyledikleri beni çok yaraladı.

Şenol Güneş ne demişti?

Bize atılan çamurlarda Türk futbolu zarar görür

5 Mayıs 1996: Hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Futbolun adaleti yok. Yediğimiz beraberlik golünden önce Abdullah’ın yanında hiç kimse yok. Top Abdullah’ın eline çarptı. Verilmemesi gereken bir hentboldu.
20 Aralık 2010: Rakip takımın antrenörü böyle beyanat kullanıyorsa ya antrenörde bir yanlışlık var ya da bu düzende bir yanlışlık var. Fırsatçılık olmamalı. Bize atılan çamurlarda Türk futbolu zarar görür.(Ahmet ERCANLAR-Hürriyet)

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/16600492.asp?gid=362} 

 



Bu haber 1,331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,594 µs