En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''BİR VE BERABER OLMALIYIZ''

23 Aralık 2010 11:22 tsi
HAYDAR BAŞ: ''BİR VE BERABER OLMALIYIZ'' Haydar Baş: "Avrupalı o kadar devleti ve milleti bir araya getirip buluştururken, Türkiye’yi de baklava dilimi gibi paramparça ediyor" dedi.

Tarihi uyarılar  

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş,  'iki dil, iki bayrak' tartışmaları konusunda önemli değerlendirmelerde bulunarak, "Bu coğrafyada kalmak ve yaşamak çok zordur ve hayatını mücadeleyle geçirmeye mecburdur. Eğer gerekli mücadeleyi vermezsen, seni yıkıp atarlar" dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, son günlerde Güneydoğu Anadaolu ekseninde öne çıkmaya başlayan 'iki dil, iki bayrak' tartışmaları konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Bu tür gelişmeleri beklediğine işaret eden BTP Lideri, hükümetin bu doğrultuda izlediği politikalar konusunda şunları kaydetti: "Açılım yapacağım adı altında ona özerklik tanıyacak, devlet kurduracak yolların tamamını açarsın, ondan sonra da 'Bunun sonucu nedir?' diye bas bas bağırırsın. İnsanın aklı almıyor. Bu yola bunları sokan sensin. Niye bundan şikayet ediyorsun ki? Sonucun tehlikeli olduğunu gördün, acaba geleceğinden endişe etmeye başladın da mı, böyle konuşuyorsun, derler adama. Bunun sonucu bu olacak, aklınızı başınıza devşirin. Sonra sen bunu hangi düşünce ve mantalite adına yapıyorsun? Eğer sen bunu Müslümanlık adına yapıyorsan, Müslümanlık tevhid dinidir. Cemaatlerin cem olması vardır İslam'da. Avrupalı o kadar devleti ve milleti bir araya getirip buluştururken, Türkiye'yi de baklava dilimi gibi paramparça ediyor. Ses çıkartmıyorsun. Demokratik açılım adı altında parçalanmayı bir hüner, bir sonuç olarak kabul ederek, bütün aleme deklare ediyorsun. Gene bunlarda kabahat yok. Bütün bu gelişmeleri seyreden milletimize bunları söyledik."  

Ecnebi güçlerin oyunu

"Böyle bir neticeyi kim ister?" sorusunu yönelten Prof. Dr. Baş, izlenen politikalar karşısında uyarılarını şöyle sürdürdü: "Bu coğrafya üzerinde emeli olan ecnebi güçler ister. O zaman da diyorum sana ki, senin siyasi ve tarihi derinliğin, tarih kültürün yok! Medeniyet anlayışın kısır. O zaman beni iyi dinle. Sana bedava danışmanlık yapayım. Böylece mükemmel sonuçlar elde edersin. Sayın Başbakan'a defalarca demedik mi, el ele verip Türkiye'nin problemlerini halledelim. Bizden sana düşman olmaz. Sen bize düşman muamelesi yapıyorsun. 'Neresinden dönersek, kardır' deyip geri adım atmaları ve yaptıkları yanlışları telafi etmeleri, milleti barıştırıp buluşturmaları şarttır. Kardeşlik meşalesini yakıp, yola düşmeleri lazım. Ayrıştırma projeleriyle milleti tefrik edip ayırmanın hiç kimseye faydası yoktur. Kısaca bu sonuçlar doğru değil. Kalkıp şimdi şikayet etmek, bu da doğru değil. Zamanında bu yanlışı işlediler. Bu, bu konudaki bilgisizliklerinden kaynaklanıyor. Samimi olarak bu yanlışa düşeceklerini bilselerdi kesinlikle bu tarafa bir adım atmazlardı."

İki dil tartışması

"İki dil" tartışmalarına da değinen Haydar Baş, şunları söyledi: "Biz Çerkezlerin yaşadığı beldeye gittik, orada Çerkezce konuşuluyordu. İçlerinde bir tane Türkçe bilen vardı, o tercüme etti. Kürtlerin olduğu yörelere gittiğimizde de Kürtçe konuşuldu, tercüme edildi. Zaten olması gereken de budur. Niye böyle konuştun denilemez zira ana dili bu! Ancak devletin bir tane dili olur çünkü bir tane devlet vardır. Sen bu devleti 10 tane, 20 tane başlı olarak görürsen, sonuçta 2 dil de olur, 3 dil de."

Bir ve beraber olmalıyız

Bu vatanın dünyada nadir coğrafyalardan biri olduğuna işaret eden BTP Genel Başkanı, "Bu coğrafyada kalmak ve yaşamak çok zordur. Bu coğrafyada kalanlar hayatını mücadeleyle geçirmeye mecburdur. Eğer gerekli mücadeleyi vermezsen, seni yıkıp atarlar. Evvela bütün şartlara rağmen, birliğimizi ve beraberliğimizi temin etmeliyiz. Sivilimiz askerimiz, devletimiz milletimiz bir ve beraber olmalıyız. Kendi içimizde bazı hatalarımız, yanlışlarımız ve noksanlarımız olsa da, görmemeye gayret etmeliyiz. Taki bu milletin ve devletin bekasını temin edeceğimiz noktaya gelinceye kadar" dedi.

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10004677&tarih=2010-12-23}

 



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,585 µs