En Sıcak Konular

''İKİ DİLLİLİK'' KALKIŞMASI

19 Aralık 2010 11:12 tsi
''İKİ DİLLİLİK'' KALKIŞMASI MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Yapılan açıklamalar tam anlamıyla bir Anayasa ihlali ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sını hiçe saymaktır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih YALÇIN, BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın ''Kürtlerin olduğu yerde iki dilli hayat olacaktır” şeklindeki sözleriyle ilgili, yazılı basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama: 

"İKİ DİLLİLİK" KALKIŞMASI

Kültür taşıyıcısı olan dil, millî kültürün en önemli unsurudur. Millet varlığının bekası ve ülke bütünlüğünün korunmasının yolu, tek dil şemsiyesi altında toplanmaktan geçer. Bu nedenle iki veya çok dillilik, millet birliğinin parçalanması yolunda açılan karanlık ve ayrıştırıcı bir yaklaşımdır.

Siyasi bölücülüğün odağı hâline gelmiş olan BDP’nin başı S. Demirtaş “Bu bölgede iki dilli hayat olacaktır.” diye açıklama yapmıştır. Bu açıklama, bir kalkışma provasıdır.  Bu vahim tespitimiz, yine aynı partiden bir başka ağızla ‘Bu bir pasif başkaldırıdır.’ açılması ile teyit edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının üçüncü maddesi, çok dillilik talebine gereken cevabı vermektedir: “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.”

Bu hükme rağmen çok dillilik ifade ediliyor ise, bu bir anayasal suçtur. Yapılan açıklamalar tam anlamıyla bir Anayasa ihlali ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sını hiçe saymaktır. BDP’lilere iki dilli hayat sözü veren AKP iktidarıdır. Bu suçun işlenmesine göz yuman AKP iktidarı, Türk milletinin, vatanının ve dilinin birliğinden yana olmadığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Böyle nazik bir süreçte TÜSİYAD başkanı bayanın koşa koşa Diyarbakır’a giderek konuşmasına bilinmeyen bir dille başlaması ise tam anlamıyla bir idraksizlik ve yarım kafalılıktır.

Özerklik talebi anlamına gelen iki dillilik isteklerinin ardından gelecek dayatma bağımsızlık olacaktır. Bilinmelidir ki, Türk milleti, bağımsızdır ve dili Türkçedir. Ardı arkası kesilmeyen bölücü talepleri hoş görmek, bunun demokratik bir hak olduğunu iddia etmek art niyetin, bölücülüğün ve ihanetin ispatıdır. Bu konuda gösterilecek en ufak hoşgörü,  bu ülkenin birliğinin bozulmasına çanak tutmak anlamına gelir.

Sayın Başbakan tarafından yapılan açıklamalar, bölücü güruha sorumsuz bir cesaret vermektedir. Bu cesaretin sonucu olarak da, hak, hukuk ve yasa tanımaz kalkışma provaları sık sık sergilenmektedir. Yapılan konuşmalar zihinlerindeki toplumun oluşturulmasına yöneliktir. ‘İki veya çok dilli hayat’ yaklaşımının destek bulması ve hayata geçirilmesi hâlinde bu durum vatandaşlarımızın zihninde toplumsal özerklik olarak algılanacaktır.

Bu cüretin sorumluları; ülkeyi bölüp parçalamak için siyasi bölücülerle birlikte yola devam eden AKP iktidarı, onun Genel Başkanı ve bu ayrışmaya payanda olan yöneticileridir. “Tek dil, tek millet, tek vatan, tek bayrak” anlayışı, Türk milleti ve vatanını ilelebet yaşatacak ilkemizdir. Türkçe bizim ses bayrağımızdır. Bunun aksini istemenin, destek vermenin ya da dilsiz şeytan olup susmanın tek bir anlamı vardır: O da ihanettir. Misak-ı Millî sınırları içinde kimseyi farklı görmeyen bir millet anlayışına ihanet eden bu zihniyete dur demenin zamanı gelmiştir.

Bu ülkede üniter yapıyı, tek dil ve tek millet anlayışını değiştirmeye yönelik hiçbir proje milletten ve MHP’den onay alamaz. Eğer Türkçeye saygı duymayan birileri çıkıp Meclis koridorlarında ‘bu bir pasif başkaldırıdır!’ diyor ise bu ülkenin asıl sahipleri de, fütursuzca kalkan o başı eğdirir. Çünkü “Dil haddini aşarsa, mutlak ve millî irade o dile haddini bildirir.”

 

Not: Açıklamanın tam metni ''mhp.org.tr''den iktibas edilmiştir. {http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=2945}



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,113 µs