En Sıcak Konular

TOPÇU: ''TÜRKÇE MİLLETİMİZİN VE EGEMENLİĞİMİZİN TEMEL TAŞIDIR''

19 Aralık 2010 12:26 tsi
TOPÇU: ''TÜRKÇE MİLLETİMİZİN VE EGEMENLİĞİMİZİN TEMEL TAŞIDIR'' BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu: "Bir ülkenin resmi dili o ülkedeki egemenliğin, aidiyetinin, sembolü ve hatta kendisidir" dedi.

BBP GENEL BAŞKANI YALÇIN TOPÇU: TÜRKÇE, MİLLETİMİZİN ve EGEMENLİĞİMİZİN TEMEL TAŞIDIR

Bir ülkenin resmi dili o ülkedeki egemenliğin, aidiyetinin, sembolü ve hatta kendisidir

Anayasada Türkçe’nin yanında Kürtçenin de resmi dil olmasını talep eden BDP’nin, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Türkçe'nin yanı sıra Kürtçeyi de çeşitli platformlarda kullanacakları yönündeki açıklamaları ile ilgili olarak bir basın açıklaması yayınlayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın TOPÇU, “Bir ülkenin resmi dili; o ülkedeki egemenliğin, aidiyetinin, sembolü ve hatta kendisidir. Bu ülkenin dirliğine-birliğine-barışına musallat olan birileri, egemenliğin temel taşı sayılan resmi dil tartışmalarını başlatarak başka niyet ve amaçlara kapı açmaya çalışıyorlar. ”dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın TOPÇU, konuyla alakalı şunları kaydetti:

Dil bir milletin temel teminatıdır. Aynı duygularla duygulanmak, aynı hüznü yaşamak ortak dili olan insanlara has bir duygudur. Bu özellikten mahrum toplumların bir ideal, bir hedef etrafında buluşması anlaşması ve yakınlaşması mümkün değildir. Bugün Amerika Birleşik Devletlerini dünya gücü yapan temel fark, yüzlerce etnisiteye sahip Amerikan vatandaşlarının İngilizce konuşabilmeleridir.

Herkesin ana dillerini özgürce konuşabilme ve öğretebilme hakkı vardır. Biz bu ülkede bütün kültürlerin kendilerini ifade edebilmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasından yanayız ama işin içine fitne sokacak resmi dil talepleri bölücülüktür. Türkiye Cumhuriyetinin resmi dili Türkçedir. Bu gerçek birliğin ve beraberliğin çimentosudur.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın TOPÇU şöyle devam etti:

"Bir ülkede birden fazla dile resmî nitelik kazandırmak, o memlekette birden fazla siyasî otorite, birden fazla egemenlik oluşturmaya çalışmak, egemenliğin parçalanmasını meşrulaştırmak demektir. Mahkemelerde tanınmış etnik diller, onun ardından yerel yönetimlerde tanınmış etnik diller ortaya çıkacak ve en sonra Türkiye Devleti’nde etnik diller veya en az bir etnik dil Türkçe’nin ortağı yapılarak egemenliğin parçalanmasının yolu usul-usul açılmış olacaktır.

Son olarak konuyla ilgili olarak ülkeyi yönetenlere ve TBMM’de siyasi partileri seslenen BBP Genel Başkanı Yalçın TOPÇU şöyle devam etti: Devletin İçine Yerleştirilmiş, her türlü dış müdahaleye açık olan, “Yemlenen” ve “Sulanan” bir TRUVA Atı vazifesi gören terör örgütü uzantısı bölücülere prim vermesinler...

 

Kaynak: bbp.org.tr {http://www.bbp.org.tr/haber_detail.php?haberid=849}

 



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,654 µs