En Sıcak Konular

BİR ALEX KLASİĞİ: 1-0

19 Aralık 2010 10:09 tsi
BİR ALEX KLASİĞİ: 1-0 Sivasspor karşısında umutların tükenmek üzere olduğu bir anda Brezilyalı yıldız sahneye çıktı, nefis bir frikik golü ile takımının zirve yarışında kalmasını sağladı.

Onunla Geçiş Serbest

Sarı-lacivertli ekip neredeyse tek kale oynadığı, sezonun en fazla şutunu attığı maçta rakibinin direncini bir türlü kıramadı. Umutların tükenmek üzere olduğu bir anda Brezilyalı yıldız sahneye çıktı, nefis bir frikik golü ile takımının zirve yarışında kalmasını sağladı
 
Maçların ikinci yarılarını çıkaramamak, çok gol yemek, zor maçları kazanamamak gibi birçok eleştirinin odağındaki Fenerbahçe, Sivasspor maçına çıkarken tedirgindi. 
Zira, Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın geleceği de, devre arası transfer politikası da bu maça göre şekillenebilirdi. Kazanmaktan başka çare yoktu yani; tersi karmaşa demekti ki bunu kimsenin kaldıracak gücü yoktu.  Bu ağır havada başladı maç ve Fenerbahçe daha 3’te Diallo’nun yakın şutu ile sarsıldı. Diallo sol çaprazdan kaleyi nişanladı, Volkan elleri ile karşılayıp kornere attı. 
Genelde sakin geçen bir ilk yarı yaşanıyordu ki, 32’de Dia’nın ceza alanı içinde aşırtmak istediği top İvanovs’un eline çarpınca kıyamet koptu. Fenerbahçeliler penaltı itirazında bulundu. Yunus Yıldırım korneri işaret etti. 
Aynı kıyamet bu kez daha şiddetli biçimde 37’de kopacaktı. Dia ceza alanına gireceği sırada yere düştü, Uğur’un Dia’ya hareketini sarı-lacivertliler penaltı olarak yorumladı, fakat hakem Yıldırım aynı kanaatte değildi, protesto uzun sürdü. 
Maçların kaderini taktik hamlelerle değiştirememekle eleştirilen Aykut Kocaman, bu kısır gidişi değiştirmek için, “60’tan sonra biterler” denilen anı, yani 62. dakikayı bekleyecekti. Bu kez Alex’i oyundan almayıp, iki değişiklikle kafasındaki binlerce kombinasyondan birini deneyecekti. Semih ikinci forvet olarak, bazı fanatiklerinin istediği gibi sahaya girecek, üçü bir arada (Alex, Semih, Niang) denenecekti. 
Kaderin cilvesi 77’de Alex, hem kendini, hem hasmı yerine konulan Kocaman’ı, hem de Fenerbahçe’yi karmaşadan çekip alan frikik golünü atacaktı: 1-0
Ve Fenerbahçe adına mutlu son, tek güzel anı bu gol olan sahneyle gelecekti.

MAÇIN ADAMI
Alex de Souza
Artık misyonu sona erdi denilse de, sanki inadına maçları kurtarıyor. “Her maç iyi oynayacak“ diye bir kural olmadığı gibi, “Her maçı kurtaracak” diye de bir kural olmamalı. Ama Alex, attığı gollerle sanki bu kuralı yaratmak istiyor gibi oynuyor.

KIRILMA NOKTASI
76. dakika
Alex, topla buluşup önünü boşaltmaya başladığı an büyük oranda başarılı oluyor. Bunu bilen rakipleri de onu indiriyor. Bu kez  Alex, kendine göre tam kıvamında bir noktadan faulü 76’da alıyor, 77’de de topun başına geçiyordu. Atış; nokta vuruşu ve gol.

Daianne’ye yasak yok!
Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza’nın eşi Daianne locada sigara içerken Lig TV kameralarına yakalandı. Maçın sonlarına doğru bir sigara yakan Daianne, Alex’in attığı golden sonra büyük bir sevinç yaşarken elindeki sigarayla görüntülendi. Daianne’nin bir elinde sigara, bir elinde küçük kızıyla sevinmesi görenleri şaşkına çevirdi.

Siftah yaptı

Alex de Souza  bu sezon Süper Lig’de ilk kez frikikten gol attı. Brezilyalı yıldız en son geçen sezonun 32. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan Eskişehirspor maçında serbest atıştan fileleri havalandırmıştı.(YUSUF KOBAL-Milliyet)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/onunla-gecis-serbest/spor/spordetay/19.12.2010/1328076/default.htm}



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,571 µs