En Sıcak Konular

MİLLİ GÜREŞÇİMİZ SELÇUK ÇEBİ DÜNYA ŞAMPİYONU

9 Eylül 2010 12:08 tsi
MİLLİ GÜREŞÇİMİZ SELÇUK ÇEBİ DÜNYA ŞAMPİYONU 74 kilo grekoromen güreşçimiz Çebi, Ermeni rakibini yenip üst üste 2. kez dünya şampiyonu oldu.

Selçuk Çebi Dünya Şampiyonu

Selçuk Çebi, 2. kez dünya şampiyonu oldu

74 kilo grekoromen güreşçimiz Çebi, Ermeni rakibini yenip üst üste 2. kez dünya şampiyonu oldu.

DANİMARKA’DA geçen yıl düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya alan 74 kilo grekoromen stil güreşçimiz Selçuk Çebi, aynı başarıyı Moskova’da da elde ederek Tevfik Kış’tan sonra üst üste 2. kez dünya şampiyonu olan ilk Türk güreşçi oldu. Finalde Ermeni Arsen Julfalakyan ile karşılaşan Çebi, Avrupa Şampiyonu rakibi karşısında başlangıçta zorlansa da daha sonra açılarak altın madalyaya ulaştı. Çebi’nin, müsabaka sonunda gözyaşlarına boğulan Ermeni rakibini, elini kaldırarak teselli etmesi güzel bir görüntü oluşturdu.

FİNALİN ilk devresi 1-0 Ermeni sporcu lehin tamamlanırken, 2. ve özellikle 3. devrede rakibine göre daha dayanıklı çıkan Çebi, minderden 2-1 galip ayrıldı. Bu tarihi başarının ardından sevinçten mindere fırlayan antrenörler Muttalip Yerlikaya ile Şaban Donat’ın, Selçuk’la beraber salto atmaları, salondakilere ilginç anlar yaşattı.

HAYIRLI OLSUN

İLK turu bay geçen Selçuk, sırasıyla Dominikli Brea Mota, Azeri Rafig Huseynov, Hırvat Neven Zugaj ve yarı finalde de Rus İmil Sharafe’yi devirerek Ermeni Arsen Julfalakyan ile altın madalya mücadelesi yapmaya hak kazanmıştı.

TURNUVADAN sonra konuşan Selçuk “Halkıma çifte bayram yaşattığım için çok mutluyum” dedikten sonra lafı referanduma getirerek, “Evet ya da hayır fark etmez. Halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

47 YIL SONRA İLK KEZ

Tevfik Kış’ın 1962-Toledo ve 1963-Helsinki’de kazandığı 2 dünya şampiyonluğundan tam 47 yıl sonra aynı başarıyı gerçekleştiren ilk güreşçimiz Selçuk Çebi oldu..

GÜL’DEN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Selçuk Çebi’yi kutladı.

Rıza patlak gözle bronz aldı

Altın beklerken 3.’lükle yetinen Kayaalp “Gözüm bahane değil. Tuş yapacakken, tuş oldum” dedi.

DÜNYA Güreş Şampiyonası’nda 120 kilo grekoromende Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Avrupa Şampiyonu Rıza Kayaalp, şu ana kadar en şanssız güreşçi olarak dikkat çekti. Minderde ilk karşılaştığı Macar rakibinden kafa darbesi yiyen Kayaalp’in anında şişen gözü diğer müsabakalarında kendisini rahatsız ederken, genç güreşçi yine de mücadelesini sürdürüp bronza uzandı..

RIZA, “Gözüm açık olsa belki farklı olabilirdi ama hiçbir mazeretin arkasına sığınmıyorum. Yenildiğim Ermeni’ye karşı da tecrübesizlik nedeniyle kaybettiğimi de düşünmüyorum. Adam öyle bir pozisyonda kaldı ki bir anda tuş edeceğime inandım. Ancak o karşı hareketle beni tuş etti” dedi..

Dominik, Azeri, Hırvat ve Rus rakiplerini geçen Çebi,
Julfalakyan’ı da 2-1 yenerek Danimarka’daki başarısını tekrar etti.

Martinetti adeta çıldırdı

SELÇUK Çebi’nin minderden ayrıldıktan sonra yaşadığı ilgi ve ropörtajlar seremoniyi geciktirdiği için FILA Başkanı Martinetti çıldırdı. Oturduğu yerden kalkarak bağırdığı görülen Martinetti, Çebi’nin yanına adam gönderdi. Adeta kolundan çekilerek kürsüye yönlendirilen Çebi sinirlendi.(Lütfü ÖZEL / VATAN SPOR)

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/selcuk-cebi-dunya-sampiyonu/327814/5/Spor



Bu haber 1,543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,366 µs