En Sıcak Konular

MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE OYNANAN BU ORTA OYUNUNA ''EVET'' DİYELİM Mİ?

5 Eylül 2010 19:18 tsi
MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE OYNANAN BU ORTA OYUNUNA ''EVET'' DİYELİM Mİ? "Anayasa değişiklik paketi açılımın alt yapısını oluşturacak."... "Demokratik açılımın başarısı Anayasadaki Türklük tanımının kaldırılmasına bağlı"...

Neye "EVET" Diyoruz?

1. "Anayasa değişiklik paketi açılımın alt yapısını oluşturacak." R.T. ERDOĞAN. 17 Nisan 2010 ulusal bir TV kanalı konuşması.

2. "Kürt açılımını hızlandırıyoruz bu maksatla İçişleri Bakanımı görevlendirdim. Esasen bu süreci 2002 den beri başlatmıştık." R.T. ERDOĞAN. Ulusal Basın.

3. "Demokratik açılımın başarısı Anayasadaki Türklük tanımının kaldırılmasına bağlı" Ayşe Nur BAHÇEKAPILI. AKP Grup Başkan Vekili 30.11.2009 Taraf Gazetesi.

4. "Bu ülkede kurucu irade kavramı yeniden tanımlanmalıdır." Haydar Kemal KURT. AKP Isparta Milletvekili 21 Nisan 2010 TBMM konuşması.

5. "Kürtçe eğitim üniter yapıya engel olmaz." Hayati YAZICI. AKP İstanbul Milletvekili Devlet Bakanı 29.08.2009 Akşam Gazetesi.

6. Başbakan R.T. ERDOĞAN; "Bir grup PKK'lının Habur sınır kapısından Türkiye ye girdikten sonra serbest bırakılmasını" sevindirici gelişmeler olarak niteledi. Erdoğan; "Habur Sınır kapısında yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü?" Diyerek değerlendirdi. 21.10.2009 Radikal Gazetesi.

HATIRLATMA!

· Kandil ve Mahmurdan 34 PKK lı gelmiş,

· Terörist kıyafetleri ile kahramanlar gibi karşılanmışlar,

· Karşılamada devlet erkânı hazır bulunmuş,

· Çadır mahkeme kurulmuş,

· Pişman değiliz demelerine rağmen, pişman muamelesi yapılmış,

· Rahatsız olmasınlar diye, Atatürk Resmi ve Türk Bayrağı kaldırılmış,

· Atatürk Orman Çiftliğinde AKP'nin PKK uzantıları ile yaptığı pazarlıkta, hâkimlerin ayarlandığı belirtilmiş daha sonra da İçişleri Bakanı bu görüşmeyi teyit ederek '' yol kazası'' olarak belirtmiştir.

7. AKP tarafından TRT Şeş'in (Kürtçe) yayın hayatına geçirilmesi. 01.01.2009. Diyarbakır Belediye Başkanı "TRT Şeş AKP'nin lütfü değil, söke söke aldığımız kültürel hakkımızdır. Bu mücadeleyi böyle sürdürürsek yakında bu toprakların Kürdistan olduğunu da kabul edecekler" dedi. 08.01.2009 Vatan Gazetesi,

"Bir lehçeden bir dil, bir dilden bir millet, bir milletten bir devlet yaratacağız" Peşmerge Başı BARZANİ

8. Osman Baydemir "…belediye binamızın önünde AY YILDIZLI Türk Bayrağımızla sarı-kırmızı-yeşil bayrağımız dalgalansa ne olur" dedi. İşi daha da ileri götürerek "Özgür Doğu Karadeniz olacak, özerk Orta Karadeniz olacak, aynı zamanda demokratik Türkiye özerk Kürdistan olacak" diye sıralamıştı. Bütün bu maddi deliller iki dilli, iki kimlikli devlete geçişi işaret etmiştir.

9. "Devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu ateşkes ilan ettik. Artık açıklanmasında bir sakınca görmediğimiz diğer önemli bir gelişmede devletin, önderliğimizle geliştirdiği diyalog temelinde ateşkes talebinde bulunmasıdır." Murat KARAYILAN. 18 Ağustos 2010 Fırat Haber Ajansı.

"Hükümetimden, partimden hiç kimse Abdullah Öcalan'la konuşmuş değildir. Görüşmeler yapılır ama devletin birimleri tarafından" R.T. ERDOĞAN. 28 Ağustos 2010 Milliyet Gazetesi.

Bölücü terörün artmasının "evet" oylarını düşürdüğü, azalmasının ise "evet" oylarını artırdığı düşünülmektedir.12 Eylül referandumu öncesi "Ramazan boyu PKK'nın ateşkes ilan etmesi" için İmralı ile görüşmenin hükümetin bilgisi dışında yapılması mümkün olabilir mi? Veya neler karşılığı bu ateşkes sağlanmıştır?

10. Biz AKP ile Başbakan Erdoğan'la temsilcileri ile kurmaylarıyla tahmin ettiğinizin ötesinde görüşmeler yaptık. Referandum paketi öncesinde de bize söylenen şuydu; ''Biz sizinle asla aynı karede görünmeyeceğiz. Bize destek verebilirsiniz ama gizli destek vereceksiniz demişlerdi. Buyurun kendilerine sorun böyle olmadığını iddia etsinler ''dedi. BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad YARUK. 21 Temmuz 2010 Gazete 5 internet sayf.

BÜTÜN MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE OYNANAN BU ORTA OYUNUNA "EVET" DİYELİM Mİ?

 

Prof. Dr. Kürşat Eser-Ortadoğu

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ,http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=7393



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,043 µs