En Sıcak Konular

Araç Muayene İstasyonları İhale sahiplerine devredildi

15 Ağustos 2007 13:42 tsi
Araç Muayene İstasyonları İhale sahiplerine devredildi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Araç Muayene istasyonlarını,yargı süreci sebebiyle,2.5 yıl sonra nihayet, ihaleyi kazanan gruba devretti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), yargı süreci nedeniyle bir türlü satışı tamamlanamayan araç muayene istasyonlarını, 2.5 yıl sonra, ihaleyi kazanan Afken-Doğuş-TüvSüd Ortak Girişim Grubu'na devretti. 613 milyon 500 bin dolarlık ihale bedelini peşin ödeme kararı ile yüzde 10 indirimden yararlanan grup, 552 milyon 150 bin dolara, 20 yıllığına araç muayene istasyonlarını işletme hakkını elde etti.

ÖİB'den yapılan açıklamaya göre, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 14 Şubat 2005'te satışını onayladığı, araç muayene istasyonları/hizmetinin özelleştirilmesine ilişkin olarak, I. Ve II. Bölge Araç Muayene İstasyonlarının Yapımı, Bakımı ve İşletilmesi Hizmetlerine ilişkin imtiyaz sözleşmeleri bugün (15 Ağustos) devredildi. En yüksek teklifi veren Afken-Doğuş-TÜVSÜD Ortak Girişim Grubu'nun kurmuş olduğu TüvTurk Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş ile Ulaştırma Bakanlığı Bakanlığı ve ÖİB arasında imzalar atıldı.

İhale bedeli peşin olarak ödendi. Şartname gereği, peşin ödemeye yüzde 10 indirim düzenlemesi bulunduğu için, 613.5 milyon dolarlık ihale bedeli 61 milyon 350 bin dolarlık indirimle 552 milyon 150 bin dolara geldi.

Araç muayene istasyonları I ve II. Bölgeleri için ihale 20 Aralık 2004'te yapılmıştı.

Türkiye'nin kuzey ve güney olarak ikiye ayrıldığı ve 20 yıllık işletme hakkı verilen ihalede en yüksek teklifi I. Bölge için 300 milyon 250 bin, II. Bölge için 313 milyon 250 bin dolar ile Afken-Doğuş-TüvSüd Ortak Girişim Grubu vermişti. İhale 14 Şubat 2005'te onaylanmasına rağmen, ihale iptali için açılan davalar süreci uzattı.

İptal davasından sonra, zaman sınırı olmayan, Danıştay'ın imtiyaz sözleşmesi onay süreci beklendi. Kamuya ait bir hakkın devri dolayısıyla imtiyaz sözleşmesi imzalanması gerektiği ve sözleşme Danıştay oluruna tabi olduğu için süreç ancak 2.5 yılda tamamlanabildi. (ANKA) 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,844 µs