En Sıcak Konular

RUSYA SALDIRI İÇİN NE DEDİ?

31 Mayıs 2010 18:38 tsi
RUSYA SALDIRI İÇİN NE DEDİ? Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını kınayarak, sivillere yönelik saldırının ve açık denizdeki gemilere el konulmasınını uluslararası hukuk normlarının net bir ihlali olduğunu açıkladı.

İşte Rusya'nın tepkisi 

Rusya saldırı için ne dedi?

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını kınayarak, sivillere yönelik saldırının ve açık denizdeki gemilere el konulmasınını uluslararası hukuk normlarının net bir ihlali olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ne ablukayı aşmak için Türk girişimiyle 6 gemilik bir filo oluşturulduğu, filoda 10 ton insani yardım malzemesinin yanı sıra insan hakları savunucuları ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, açık denizde bulunan gemilerin İsrail Deniz Kuvvetlerine ait gemiler tarafından yük kontrolü için İsrail limanına davet edildiği belirtilerek, "Talebin kabul edilmemesi üzerine İsrail askerleri bu gemilere çıkarak, silah ve özel maddelerle güç kullanmıştır. Sonuçta farklı verilere göre 10'dan fazla kişi ölmüş, yaklaşık 50 kişi yaralanmıştır" ifadesi kullanıldı.

Dışişleri açıklamasında Moskova'nın, insani yardım amacıyla oluşturulan filoda bulunan insanların öldürülmesinden ve yaralanmasından büyük endişe duyduğu ve bu olayı kınadığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yaşananların tüm detaylarıyla açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Hiçbir hukuki neden olmadan sivil insanlara karşı silah kullanılmasının ve açık denizlerdeki gemilere el konulmasının, uluslararası hukuk normlarının çok net bir ihlali olduğu son derece aşikardır.

Bu olayı aynı zamanda, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail ablukasının acil olarak kaldırılması, Gazze halkının insani ve sosyal durumunun iyileştirilmesi için gerçek adımların bir an önce atılması gerektiğinin ispatı olarak görmekteyiz."

 

Kaynak: GAZETEVATAN,http://haber.gazetevatan.com/iste-rusyanin-tepkisi/308568/1/
 



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,257 µs