En Sıcak Konular

''AMERİKA SİZİNLE GURUR DÜYUYOR!''

1 Mayıs 2010 12:59 tsi
''AMERİKA SİZİNLE GURUR DÜYUYOR!'' Yeni Mesaj Gazetesi yazarı Muharrem Bayraktar,Fethullah Gülen Grubuna fana yüklendi: ''Amerika sizinle gurur duyuyor!''

Yeni Mesaj Gazetesi  yazarı Muharrem Bayraktar,Fethullah Gülen Grubuna fana yüklendi: ''Amerika sizinle gurur duyuyor!''

İşte o yazı:

Sızıntı, böyle sızdı

"Bütün ülkeler, sahip oldukları dini ve milli değerleri korumak için ellerinden geleni yaparlar. Bundan doğal bir şey olamaz. Nitekim Türkiye’de de toplumun inancını ve kültürünü dönüştürmek için faaliyette bulunanlara karşı ‘bu ülkeyi seven herkes’ tepkisini göstermiş, öfkesini ortaya koymuştur.
Mesela Türkiye’deki yabancı okulların uzun yıllar bağlı oldukları ülkelerin istihbarat servisi gibi çalışmaları, gençlerimizi inanç ve kültür olarak devşirme çabalarına karşı çıkmak kadar doğal ne olabilirdi?
Ya da misyoner gruplar, sayfalarına 50 dolar 100 dolar sıkıştırdıkları İncillerle çocuklarımızı kiliselere taşımaya çalışırken, onların boynuna haç geçirmek için mücadele ederken  “bir Müslüman’ın bundan rahatsızlık duymaması, buna karşı çıkmaması mümkün mü?”
Ama mümkünmüş!
Bir Müslüman bundan rahatsızlık duymayabiliyor hatta bu faaliyetleri alkışlayabiliyormuş.
Bu düşünce sahiplerine göre “Türkiye bu dönüşümü gerçekleştirdiği, evrensel bir dile kavuştuğu için çok da güzel olmuş.
Fethullah Gülen’e bağlı cemaatin çıkarttığı Sızıntı Dergisi’nin Nisan sayısında şu satırlar yer alıyor:
“Bir dönem, yabancıların Türkiye’de okul açmaları ve misyonerlik faaliyetinde bulunmaları, Türkiye’nin muhazakarı ve dindarı için menfi olarak değerlendirilen bir şeydi. Yabancı okulların ve misyonerlik faaliyetlerinin Türkiye’nin yabancılaşmasına  çalıştığı tezi işleniyordu. Şimdi çok şey değişti. Sınırlar kalkmadıysa da esnekleşti.” (Sızıntı, sayı 375, sf 142)
Fethullah hoca grubuna göre “yabancıların Türkiye’de okul açmasına ve misyonerlik faaliyetinde bulunmasına dindarların karşı çıkması yanlıştı, şimdi çok şükür bu yanlış düzeltildi, artık misyonerliğe karşı tepki yok!
Cemaat “kendilerini vasfediyor olabilir.” Cemaate göre “Hristiyan misyonerlerin Türkiye’de çocukları Hıristiyanlaştırma çabası içinde olmaları çok güzel bir hareket olabilir ama bunu bütün Müslümanlara yaymaları yanlış. Çünkü “gerçek dindarların”,  bir Hristiyanın kendi çocuğuna İncil uzatıp onu Hristiyan yapmaya çalışmasından rahatsızlık duymaması mümkün değil.
Fethullah grubunun üstatları zaten yıllar evvelinden kendilerine “misyonerlerle ittifak edin” diye emir buyurduğu için Türkiye’de misyonerlerin rahat bir çalışma zemini bulmalarının onları bayram ettirmesi çok normal.
Misyonerliğin müspet bir faaliyet olduğu fikrini sayfalarına taşıyan bir derginin diğer sayfalarda “Allah’tan Peygamberden bahsetmesi” ne kadar inandırıcı olabilir ki?
Burada, Sızıntı grubunu ve arkasında güçleri “içlerindeki düşünceyi göğüslerini gere gere açıklama ve misyonerlere açıkça kucak açma” cesaretini gösterdikleri için kutlamak gerek.
Çünkü bu, cemaat için çok önemli bir mevzidir.
Sahip oldukları gazetelerle, dergilerle, televizyonlarla ve “dini kimliklerini de kullanarak” böyle bir dönüşümü gerçekleştirmek için ne çabalar sarf ettiklerini biliyorum.
Hani bu arkadaşlar balyozdu, kafesti diye darbelere karşı çıkan yayınlar yapıyorlar ya, “yukarıda kaleme aldıkları yazıda ortaya koydukları zihniyet” bin tane kafesten, bin tane balyozdan daha tehlikeli. Ne diyelim, Amerika sizinle gurur duyuyor!" (Muharrem Bayraktar-Yeni mesaj)  

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001915&tarih=2010-05-01



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,364 µs