En Sıcak Konular

BU DEHŞET SENARYOLARI SİZE ÇOK TANIDIK GELECEK

14 Mart 2010 10:40 tsi
BU DEHŞET SENARYOLARI SİZE ÇOK TANIDIK GELECEK Tam on iki sene evvel, ortada ne AKP var, ne tek başına iktidarı var…Ama on iki sene evvel yapılan planlar bu gün iktidar olan AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor, günden konusunda sıkıştıkça imdadına yetişiyor...

Al haberi Zaman’dan  

Aşağıda okuyacağınız “dehşet” satırlar, bundan tam on iki yıl evvel Zaman gazetesinde yayınlanmış.
Yayınlanmış diyorum, çünkü  Emin Çölaşan, köşesinde, “2 Haziran 1998 tarihli Zaman gazetesi “diye verdi. Internet ortamında  araştırdık, aynı tarihli gazetenin gündem başlıklarında “Dehşet senaryoları” diye bir madde var ama detayına ulaşamadık, sayfa açımlıyor.
Evet, Zaman gazetesinin ABD’deki güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği haberde,  bu gün kamuoyunu meşgul eden bir çok meselenin planlarının tam on iki sene evvel okyanus ötesinde yapıldığı ortaya çıkıyor.
Tam on iki sene evvel, ortada ne AKP var, ne tek başına iktidarı var…Ama on iki sene evvel yapılan planlar bu gün iktidar olan AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor, günden konusunda sıkıştıkça imdadına yetişiyor ve Türk ordusuna karşı zafer kazanmış bir eda ile ortalarda dolaşmasını sağlıyor.
Çok dikkat çekici bir nokta daha, Zaman’ın verdiği haberin son cümlesinden ABD’nin, Refah Partisinin kapatılma kararından daha ziyade Tayip Erdoğan’ın tutuklanma kararına kızdığı belirtiliyor.
Niye ki acaba?
Türkiye’de bir ilin Belediye başkanının tutuklanması ABD’ yi neden bu kadar ilgilendirmiş.
Haberi veren gazete ABD’nin dikkatini mi Erdoğan’a, yoksa Erdoğan’ın dikkatini mi ABD’ye yoğunlaştırmak istiyor?
On iki yıl evvel, ABD’de yapıldığı söylenen dehşet senaryolarının son yıllarda Türkiye’de hayata geçmesi için, daha doğrusu Senaryoların amacına ulaşması için, Türk ordusunun Amerikan çizgisine çekilmesi için adeta yırtınan gazetelerin başında Zaman geldiğine göre, ta başından beri bu planlara  bir dahli var mıydı diye de sorular dolaşıyor havalarda.
Al haberi Zaman’dan:
 “ABD’de think tank kuruluşları  Türkiye’de iç savaş senaryolarını tartışıyor. Milli Savunma Üniversitesi’nde yapılan toplantılarda Türkiye ile ilgili iç savaş senaryoları tartışıldı. Türkiye’de görev yapmış  bazı büyükelçiler ve Türkiye uzmanlarının katıldığı oturum, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre iç savaş senaryosu, Türkiye’nin toplumsal fay hattı sayılan Kahramanmaraş, Sivas, Erzincan, Kayseri ve Çorum’da bir Cuma namazında camilerde bombalar patlamasıyla çıkan karışıklıklar üzerine bina edildi. (...) Washington kaynakları, ABD hükümetinin Türkiye’de yaşanan iç siyasi gerginliğin doğurabileceği vahim sonuçların ABD çıkarlarını olumsuz yönde etkilemesinden  endişe ediyor  ve bu nedenle ABD’nin Türkiye üzerindeki baskısını arttıracağını ifade ediyorlar. Özellikle TSK üzerindeki geleneksel yaptırım gücünü kaybetmeye başlayan ABD,  Türkiye siyasetindeki ağırlığını açıkça hissettiren Türk ordusunu nasıl ABD çizgisine çekebileceğini düşünüyor.
Bu arada ABD’nin Türkiye ile ilgili diplomatik  mesajlarının üslubunu giderek sertleştirme eğiliminde olduğu da gözden kaçmıyor. ABD hükümeti, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü aracılığı ile Recep Tayyip Erdoğan’ın mahkum edilmesine Refah Partisi’ni kapatma kararından bile daha ağır bir dille resmi tepkisini gösterdi”
Vay benim köse sakalım vay…
Arşivlere hücum…
Bu gün ülkeyi her gün bir yana savuran zatekullilerin, fetokullilerin şifreleri arşivlerde…

Aziz Karaca- Yeni Mesaj

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001204&tarih=2010-03-14

 



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,003 µs