En Sıcak Konular

HİTLER ALMANYASI GİBİ

14 Mart 2010 10:07 tsi
HİTLER ALMANYASI GİBİ Eskiden emniyeti yöneten ve neyin, neden ve nasıl olduğunu çok iyi bilen “bir eski bakanın” sözlerini önemsemek gerek.

Hitler Almanyası gibi  
 
Yukarıdaki ifade bana ait değil. Eski İçişleri Bakanlarından Meral Akşener’e ait. Eskiden emniyeti yöneten ve neyin, neden ve nasıl olduğunu çok iyi bilen “bir eski bakanın” sözlerini önemsemek gerek
 Bugün köşemi Meral Akşener’in Hürriyet’ten Şükrü Küçükşahin’e verdiği mülakatın bir bölümünü alıyorum:
“ AK Parti milletvekili Avni Doğan şimdi de kendilerinin fişleme yaptığını söyledi. Eğer geçmişte bu zalimlik idiyse ki böyledir; o zaman o gün zulme uğrayan bugün zalim olamaz. Amaç fişlemeyi ortadan kaldırmaksa bugün de amaç aynı olmalı.
Fişleme her şart altında yanlış. Derhal gerekeni yapacaksın. Batı Çalışma Grubu’nun fişleme ile ilgili yazısı önüme geldiğinde İçişleri Bakanı olarak bunun hukuki zemini olmadığını söyleyip gereğinin yapılması için ilgili makamlara ilettim. Onu yapmamış olsaydım görevimi savsaklamaktan yargılanmam gerekirdi.
Şimdi bir de başka bir fotoğrafa bakıyorum. Hilmi Özkök, dönemin Genelkurmay Başkanı, soruyorlar, “darbe var mıydı, yo muydu” diye, “var da diyemem, yok da diyemem” diyor. Var mıydı, yok mu? Onunda üstünde başbakan var. O zaman soruyorum, siz ne yaptınız? Fişlemelerde o günlerde en azından kapıcılara, bakkala, karakola soruluyordu. Yanlıştı. Bugün de yanlış. Çünkü fişleme korku demektir. Korku sinmeyi, saklanmayı getirir. Bugün daha korkuncu; ihbar mektupları, IP numarasız e–postalar var. Bunlarla soruşturmalar açılıyor ve “git kendini temizle, suçsuzluğunu kanıtla gel” deniliyor. Ya onu yazan ihbar ettiğinin düşmanıysa, intikam almak istiyorsa? Bu arada basın yoluyla da kişinin her şeyi deşifre ediliyor, karalanıyor, itibarsızlaştırılıyor.
Bugün yaşananlar Hitler Almanya’sını, Stalin Rusya’sını andırıyor adeta.”  (Hürriyet, 11 Mart 2010)
Bir dönem “İçişleri Bakanlığı” koltuğunda oturmuş, emniyet teşkilatını yönetmiş bir ismin, bugünkü Türkiye’yi “Hitler Almanya’sına” benzetmesi sadece siyasi muhalefetle açıklanmaz herhalde.
Bir zamanlar emniyeti yönetmiş bir bakan “isimsiz, IP numarasız ihbarlarla” insanların nasıl korkunç bir takibe uğradığını, emniyetin nasıl bu işin içinde olduğunu ima ederken “bir şeyler anlatmaya çalışıyor” aynı zamanda.
Hitler Almanya’sına döndüğü söylenen bir ülkede hiçbir şey yokmuş gibi “açılım istiyoruz, demokrasi istiyoruz”  diye bağıran sahte özgürlükçüler “öbür taraftan bakılınca” fotoğrafın “Hitler Almanya’sı, Stalin Rusya’sına” neden benzetildiğine dair kafa yoruyorlar mı acaba?
Demokratikleşiyoruz derken Hitler’leşiyor muyuz yoksa? 

Muharrem Bayraktar-Yeni Mesaj

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=10001199&tarih=2010-03-14



Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,831 µs