En Sıcak Konular

MÜNAFIK MÜTTEFİK!

6 Mart 2010 11:43 tsi
MÜNAFIK MÜTTEFİK! Evdeki hesap çarşıya uymadı. Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı, müttefikimiz ABD'nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçti.

Münafık müttefik!

DURUM yeterince açıktır. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı, müttefikimiz ABD'nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçti. Yani... Birinci raundu kaybettik. Olsun... Yine de ezilmedik! Önce, ABD'de bulunan Türk Büyükelçimizi istişare için Türkiye'ye çağırarak ilk tavrımızı koyuverdik. Yetmedi! ABD Büyükelçisi'ni Dışişlerine çağırdık... "Alın size nota" dedik. "Durumdan rahatsızız, bu nasıl müttefiklik?" dedik. Karşımızda sus pus olan ABD Büyükelçisi James Jeffrey, üzgün bir tavırla "Biz de rahatsızız" dedi. "Onlar da rahatsızmış, o zaman mesele yok" dedik. Ne yapacaktık yani, böyle bir sebepten dolayı 40 yıllık müttefikimizi kapı önüne mi bırakacaktık? Yapmadık tabii!

*

ÇÜNKÜ; ABD bizim müttefikimiz! Sadece müttefikimiz olsa neyse, aynı zamanda stratejik ortağımız da. Bizim kötülüğümüzü isterler mi? Neymiş? "Başımıza çuval geçirmişler!" Olsun... ABD bizim müttefikimiz! Bölücü örgüt PKK'nın hamisi, Barzani ve Talabani ile "kanka" olmuşlar! Olsun... ABD bizim müttefikimiz! Irak'ın kuzeyinde kurulan "kukla devlet" resmiyet kazandı! Kazansın... ABD bizim müttefikimiz! Kerkük ve Musul'daki Türkmen varlığı, ABD destekli kukla yönetim tarafından ezildi! Ezilsin... ABD bizim müttefikimiz! 2003 öncesinde sıfıra inmiş olan terör, ABD'nin Irak işgalinden sonra yeniden canlandı! Canlansın... ABD bizim müttefikimiz! Türkiye'nin Kıbrıs'tan askerini çekmesini istiyorlarmış! Çekeriz... ABD bizim müttefikimiz! Kendi çıkarları doğrultusunda bizden; ABD ile İran, İsrail ile Suriye arasında "arabulucu" olmamızı istiyorlar! Oluruz... ABD bizim müttefikimiz! Afganistan'a, Kabil dışında savaşmak üzere Mehmetçik göndermemizi istiyorlar! Göndeririz, göndeririz... ABD bizim müttefikimiz! Kimse kusura bakmasın! Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçti diye kalkıp da ABD ile siyasi iktidarımız arasındaki derin mutabakatı kimse bizden bozmamızı beklemesin!

*

KALDI ki, müttefikimiz ABD'nin Başkanı Obama biraz Müslüman'dır... Tabii biraz Hristiyan! Biraz zenci! Biraz da beyazdır! Ancak birileri sayın Obama'nın bu çok yönlülüğünün, dünyanın her yanında tavan yapan Amerikan karşıtlığını yumuşatmak ve potansiyel sömürge olan üçüncü dünya ülkelerinin gözünü boyamak için kullanıldığını iddia ediyorlar. Siz böyle bir şeye inanıyor musunuz? Adamcağız göreve geldiği günden itibaren de sürekli olarak "Özgürlük" ve "Demokrasi" gibi ideallerin peşinden gittiğini söylüyor. Ne yani, koskoca Obama yanlış mı konuşuyor? Gerçi buna benzer şeyleri Irak'a girerken Bush da söylemişti; ama olsun!

*

NEYSE, biz konumuza dönelim. Cumhurbaşkanımız maça gitti, olmadı. Karşılıklı protokol imzaladık, olmadı. Alican Sınır Kapısını açacağız dedik, olmadı. Sözde aydıncıklar Ermenilerden özür diledi, olmadı. Uzun lafın kısası, biz Ermenistan'la ilişkileri ne kadar normalleştirmeye çalışırsak çalışalım, onlar Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun deyimiyle, "müzakereye darbe vurdular." Şimdi geldiğimiz nokta itibarıyla bir kez daha düşünüyorum. Düşünüyorum ve ABD ile yarım asırdır sürdürülen "Stratejik İttifak" ironisinin beyinlerde ne kadar ciddi bir meşguliyet yarattığını kendime sormadan edemiyorum: Gerçekten ABD bizim müttefikimiz mi?

Metin Özkan-Tercüman

Kaynak: Tercüman Gazetesi,http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=108

 



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,810 µs