En Sıcak Konular

AVRUPA'DA MÜSLÜMAN AYRIMCILIĞI GİDEREK ARTIYOR

8 Ocak 2010 23:30 tsi
AVRUPA'DA MÜSLÜMAN AYRIMCILIĞI GİDEREK ARTIYOR Norveç'te sağlık sorunu yaşayan bir Türk'ün ölüme terk edilmesi, İtalya'da Müslüman işçilere karşı başlatılan kampanya ve işte en sonunda Fransa'dan akıl almaz girişim...

Avrupa Ortaçağ'a karanlığına dönüyor

Avrupa'da Müslümanlara karşı ayrımcılık giderek artıyor. Norveç'te sağlık sorunu yaşayan bir Türk'ün ölüme terk edilmesi, İtalya'da Müslüman işçilere karşı başlatılan kampanya ve işte en sonunda Fransa'dan akıl almaz girişim...

Müslümanlara karşı ayrımcılık artıyor

Avrupa'da Müslümanlara karşı ayrımcı çalışmalarını arttırdı. Fransa, ülkedeki kamu alanlarında ve sokaklarda çarşafla gezen kadınlara para cezası vermeye hazırlanıyor.

Müslüman kadınların örtünmesini hoş karşılamadığını ve bunun mücadele edilmesi gereken bir sorun olduğunu her fırsatta dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 21. yüzyıl Fransa'sında, insan hak ve özgürlüğünü kısıtlayıcı tarihi bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

Paris yönetimi kamusal alanda çarşaf ve burka giyen kadınlara para cezası verilmesini öngören bir yasal düzenleme hazırlamaya başladı.

Eğer yasa kabul edilirse -ki karşıt yönde sadece muhalafetten cılız sesler yükseliyor- çarşaf ve burkayla gezen kadınlar 750 Euro para cezası ödeyecek.

Sokaklarda gezmek yasak

Karısını çarşaf girmeye "zorlayan" erkeklere ise bunun iki katı bir ceza getirilmesi planlanıyor. Sarkozy'nin partisi UMP'nin parlamento grup başkanı Jean-Francois Cope, yeni düzenlemenin kadınların "saygınlığını ve güvenliğini korumayı" amaçladığını iddia etti. "Kamusal alanlarda yasaklamak istiyoruz" diyen Cope, aşırılığı desteklediği için sokaklarda da çarşafa izin verilmeyeceğini belirtti. Cope, para cezasının "kamuya açık sokaklarda yüzü tamamen kapalı olarak dolaşan herkese" uygulanacağını da söyledi. Yasa tasarısının, önümüzdeki günlerde Ulusal Meclisi'ne sunulması bekleniyor.

Katı bir laiklik anlayışına sahip olan Fransa'da 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, 2004 yılında okullarda türban ve her türlü dini sembolün kullanımını yasaklamıştı.

Bu uygulanmanın bir benzeri de Amerika'da bir kolejde güvenlik nedenleri öne sürülerek yürürlüğe girdi. Yasak insan hakları savunucuları tarafından kınandı.

İtalya: Müslüman işçiler girmesin

Öte yandan İtalya'nın Trento kentinde iktidarın koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi (KBP), il meclisine Müslüman işçilerin girişine izin verilmemesini istedi. İl Meclisi Başkanı Giovanni Kessler'in, KBP'li üyelerden gelen bu talebi, "ayrımcılık yapılamaz" gerekçesiyle geri çevirdiği öğrenildi.

KBP partisi, İslam karşıtı çıkışlarına bir yenisini daha ekledi.

Trento İl Meclisinde KBP Grup Başkanı Alessandro Savoi, resmi bir yazı yazarak, resmi dairenin temizliğini yapan özel şirketle imzalanan sözleşmenin Müslüman işçi çalıştırdığı için feshedilmesini istedi. Savoi, Müslüman işçilerin resmi dairelere temizlik amacıyla girmelerini "güvenlik tehdidi" olarak nitelediği başvurusunda, "Ofislerimizde Müslüman işçi istemiyoruz.

Masalarımızda hassas bilgiler oluyor. Onlar bunları ele geçirebilirler" görüşünü savundu.
Ayrımcılık artıyor

AB'nin insan hakları takip kurumu Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı'nın (FRA), birlik ülkelerinden 23 bin 500 kişiyle yaptığı araştırmaya göre, bu ülkelerdeki etnik azınlıklar gündelik yaşamın her alanında sürekli olarak ayrımcılığa uğradıklarını açıklamıştı.

 

Kaynak. Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/avrupa-ortacag-a-karanligina-donuyor-149088.htm



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,425 µs