En Sıcak Konular

ERDOĞAN İLK KEZ GÖRÜŞME İÇİN GENELKURMAY'A GİTTİ

8 Ocak 2010 09:15 tsi
ERDOĞAN İLK KEZ GÖRÜŞME İÇİN GENELKURMAY'A GİTTİ Erdoğan her zaman Başbakanlık Merkez Binası’nda veya Başbakanlık Resmi Konutu’nda kabul ettiği Genelkurmay Başkanı’na bu kez misafir oldu.

'Uyum içindeyiz' pozu 
 
Erdoğan görüşme için İlk kez Genelkurmay’a gitti

Başbakan Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’la bir yıl önce başlayan haftalık olağan görüşmeleri, dün de “olağanüstü” bir nitelik kazandı. Erdoğan her zaman Başbakanlık Merkez Binası’nda veya Başbakanlık Resmi Konutu’nda kabul ettiği Genelkurmay Başkanı’na bu kez misafir oldu. Görüşmenin Genelkurmay Karargahı’nda yapılmasına önceden karar verildi. Erdoğan ve dün sabah önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile bir aya geldi; Genelkurmay Başkanlığı’na da Atalay’la birlikte gitti. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ile görüşmesine Atalay’ın yanısıra Adalet Bakanı’nın da katılmasını istedi.  Atalay, Başbakan’ın makam aracıyla, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise kendi makam aracıyla Genelkurmay karargahına gitti.

İki bakan da katıldı

Başbakan ile Genelkurmay Başkanı’nın 8 Ocak 2009’dan bu yana baş başa görüşme geleneği 25 Aralık’taki bir önceki görüşmede bozulmuştu. Başbakanlık Resmi Konut’ta gerçekleşen o görüşmeye Genelkurmay Başkanı ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner de katılmıştı. Dünkü görüşmeye ise Genelkurmay Başkanı’nın tek başına katılmasına rağmen Erdoğan’a iki bakan eşlik etti. Başbakan ve bakanlar Genelkurmay karargahına protokol için kullanılan aslanlı kapı yerine Eskişehir yolu üzerindeki Güney Nizamiye’den giriş yaptı.

Saat 10.10’da başlayan görüşme 2 saat 40 dakika sürdü. Dünkü görüşme, haftalık olağan görüşmelerin en uzun süren ikinci görüşmesi oldu.

Görüşmeden sonra açıklama Genelkurmay’ın internet sitesi üzerinden yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Haftalık olağan görüşme bugün Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapılmıştır. Görüşmeye Sayın Başbakan, Adalet ve İçişleri Bakanları katılmışlardır. Görüşmede İç Güvenlik konuları başta olmak üzere, gündemdeki diğer konular üzerinde de durulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

1 yılda 19. görüşme

Erdoğan ile Org. Başbuğ, 12 ayda bugünkü görüşmeyle 19. kez bir araya geldi. 26 Aralık’ta Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in de katıldığı görüşmede bir araya gelen Başbakan Erdoğan ve Org. Başbuğ, 3 saat görüşmüşlerdi.

‘KURUMLARARASINDA KAVGA YOK’ MESAJI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast girişimi iddiasıyla yaşanan gerginliğin kurumlar arasında çatışma şeklinde yorumlanmasına Karşı çıkan Başbakan, Genelkurmay karargahındaki Şeref Defteri’nin önünde Başbuğ’la fotoğraf da çektirdi. Başbakan’la Genelkurmay Başkanı’nın birlikte çekilen fotoğrafı Genelkurmay’ın internet sitesine de kondu. Bu fotoğrafın “kurumlararasında kavga yok” mesajını güçlendirmek için kamuoyuna yansıtıldığı yorumları yapıldı.

Gazeteciler, Başbakan’ın giriş yapacağı Güney Nizamiye tarafından alındı. Ve ilk kez gazetecilerin görüntü alınmasına izin verildi.

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/Uyum_icindeyiz_pozu/280438/1/Gundem

 



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,103 µs