En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''EKÜMENLİK DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAKTIR''

8 Ocak 2010 10:55 tsi
HAYDAR BAŞ: ''EKÜMENLİK DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAKTIR'' BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş: ''Ekümenik sıfat İslam’daki hilafetin karşısında olan sıfattır. Böylece Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde bir devlet ortaya çıkacaktır" dedi.

Ekümeniklik, devlet içinde devlet olmaktır  

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş: “Ekümenik sıfat İslam’daki hilafetin karşısında olan sıfattır. Böylece Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde bir devlet ortaya çıkacaktır.”
 

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, hükümetin azınlık açılımı üzerine dikkat çekici açıklamalarda bulundu. BTP Genel Başkanı, şöyle konuştu: “Hangi mahallede önü kesilen kilise bulunmaktadır? Bana gösterebilir misiniz? Böyle bir şey asla olmamıştır. Azınlıklar hakları diye ortaya atılan iddialar, ta Tanzimat’tan bu yana bu milleti zayıflatan girişimlerin bir versiyonu olmuştur.”

Azınlıklara ciddi haklar verildi
Hükümetin AB’ye uyum adı altında çıkardığı yasalarla azınlıklara çok büyük haklar verdiğini ifade eden Prof. Dr. Baş, bu meselenin tarihi boyutları hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: “Bazı azınlıklar Milli Mücadeleye karşı çıktı. Merhum Mustafa Kemal Atatürk, şer odakları olmuş o zamanki kurum ve kuruluşların ellerindeki hakları geri aldı.”

Devlet içinde devlet
Heybeliada Ruhban Okulu ile Fener Rum Patriğine ekümenik sıfatı verilmesi konusunda değerlendirmeler yapan Haydar Baş, “Heybeliada Ruhban Okulu açılsa ne olacak, açılmasa ne olacak? Ortodoks dünyasında iki baş vardır: Biri Rusya, diğeri ise Fener Rum Patrikhanesi’dir. O zaman Türkiye öne geçecek, Türkiye ekümen sıfatı alacaktır. Ekümenik sıfat İslam’daki hilafetin karşısında olan sıfattır. Böylece Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde bir devlet ortaya çıkacaktır.”

Dini bütünlüğümüz ile oynanıyor
Bir yandan dini azınlığa büyük haklar verilirken, öte yandan Türk milletinin dini ve milli bütünlüğü ile oynandığını belirten Haydar Baş, dinlerarası diyalog, Medeniyetlerarası İttifak ve ılımlı İslam gibi projelere dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu coğrafya ilginç bir kader yaşıyor. Bu coğrafyada çeşitli etnik gruplar vardır. Bu doğru. Batılı güçler, ‘Bunları Müslümanlaştıran, Türkleştiren iradeyi değiştirip Hıristiyanlaştırmamız lazım’ diyor. O zaman bunlara ‘Ben Rumum, ben Ermeniyim’i söyletebiliriz. O takdirde de herkes burası Rumundur, Ermeninindir diyecek’ görüşündeler. Ilımlı İslam hikayesi bundan ötürü başlamıştır. Oysa model Allah’ın modelidir. Biz Müslüman üzerine şöyle olsun, böyle olsun diye bir şekillendirme yapamayız. İnanıyorsa inansın, inanmıyorsa Allah’ın selameti üzerine olsun. Ayeti Kerime de allah şöyle buyuruyor: ‘Bu kitapta şüphe yoktur.’ Kim bundan şüphe etmez. Muttaki olanlar. Allah’tan korkanlar, Allah’a kul olmak isteyenler, Allah yolunda yürüyenler Kuran’dan şüphe etmez. Demek ki, adı Müslüman olduğu halde bu vasfa sahip olmayan adam Kuran’dan da, Peygamber’den de şüphe eder. Şimdi bizi  Kuran’dan ve Peygamber’den de şüphe eder hale sokuyorlar. Bu durum vatan zeminin ayağımızın altından kaymasına sebep olur. Milli varlığımızsı devam ettirebilmek için dini varlığımızı korumaya mecburuz.”

Doğu Batıdan farklıdır
Prof. Dr. Baş, Batı ile İslam medeniyeti arasında şu kritik karşılaştırmayı yaptı: “Batıda Hıristiyanlar teslis medeniyeti ile yoğruldular. Biz ise tevhid medeniyeti ile. O Batılıdır teslistedir, biz doğuluyuz tevhiddeyiz. Benden Batılı olmaz, bunu gururla söylüyorum çünkü ben tevhidi temsil ediyorum. Bir zamanlar Batıya cihad ilan edip, sonra da Katolik nikahı ile Batıya nikahlanan adamların kafası benim kafam değildir.”

 

Kaynak : Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=10000120&tarih=2010-01-08

 



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,554 µs