En Sıcak Konular

ERHAN GÖKSAL: ''TOPLUM APOLİTİKLEŞTİRİLDİ''

8 Ocak 2010 10:55 tsi
ERHAN GÖKSAL: ''TOPLUM APOLİTİKLEŞTİRİLDİ'' VERSO Araştırma Şirketi Sahibi ve Analist Erhan Göksel,medyanın ve yaşam koşullarının etkisiyle toplumun apolitikleştirildiğini,dizileri gerçek hayat, haberleri ise dizi gibi izleyen bir toplum yapısı oluşturulduğunu söyledi.

Türkiye yol ayrımında

Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Seçim sonrası Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan analist Erhan Göksel, medyanın ve yaşam koşullarının etkisiyle toplumun apolitikleştirildiğini söyledi. Göksel, "Dizileri gerçek hayat, haberleri ise dizi gibi izleyen bir toplum yapısı oluşturuldu" dedi.

Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Seçim sonrası Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan VERSO Araştırma Şirketi Sahibi ve Analist Erhan Göksel, 29 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçları itibariyle Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu savundu.

Murat Reis Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta iddialı açıklamalarda bulunan Göksel, Türkiye'nin çok ciddi bir etnik ayrışmanın arifesinde olduğunu söyledi. Yerel seçim sonuçlarının analizinde bunun net bir şekilde görüldüğünü ifade eden Erhan Göksel, "AKP seçimde müthiş bir bölgesel siyaset yaptı. Afişler farklı basıldı, bayram kartları bile farklı gitti. Bu seçimlerde siyasette radikal bir kopma oldu" dedi. Seçimlerden sonra Türkiye'nin nereden çıktığı belli olmayan bir açılım süreci yaşamaya başladığını kaydeden VERSO Başkanı Göksel, bu açılımın 'demokrasi ve insan hakları' adı altında yapılması gerekirken 'Kürt açılımı' denmesinin çok yanlış olduğunu öne sürdü. Ardından Alevi ve Roman açılımı gibi unsurların da Kürt açılımı içinde yerleştirilmeye çalışılarak bir yanlışa daha imza atıldığını bildiren Göksel, siyasilerin etnik çatışma alanındaki tehlikeli fay hatlarını görmesi gerektiğini belirtti.

ABD'nin Kuzey Irak açılımı
Türklerle Kürtleri en temelinde İslamiyet'in bağladığına dikkat çeken Erhan Göksel, "Türk-Kürt kavramı Osmanlıda yoktur. Bin yıl aramızda böyle bir ayrım kesinlikle yaşanmamıştır. Ama açılım politikası Türkiye'de şu ana kadar yaşanmayan ayrışmanın, Türkçülük ile Kürtçülüğün kapısını açmıştır.

Bu durum ülkemizi dehşet bir noktaya götürüyor, ama gören yok. Bu açılım Kürt açılımı falan değildir.

ABD'nin Kuzey Irak açılımıdır" şeklinde konuştu. Medyanın ve yaşam koşullarının etkisiyle toplumun apolitikleştirildiğini dile getiren Göksel, dizileri gerçek hayat gibi, haberleri ise dizi gibi izleyen bir toplum yapısı oluştuğunun altını çizdi.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/turkiye-yol-ayriminda-149035.htm



Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,897 µs