En Sıcak Konular

TÜRKEŞ:''ELİ KANLI KATİLLER MUHATAP ALINAMAZ''

25 Kasım 2009 14:58 tsi
TÜRKEŞ:''ELİ KANLI KATİLLER MUHATAP ALINAMAZ'' AKP’nin PKK açılımına destek için “Türkeş olsa açılımı desteklerdi” propagandası, Başbuğ’un bazı sözlerini de yeniden gündeme taşıyor.

Türkeş: ''Siz milleti aptal mı sanıyorsunuz''


AKP’nin PKK açılımına destek için “Türkeş olsa açılımı desteklerdi” propagandası,  Başbuğ’un bazı sözlerini de yeniden gündeme taşıyor. İşte onlardan biri: Bize Türklüğü çok görüyorlar. Siz Türküm derseniz onlar da Kürdüm derler diyorlar. Efendi sen milleti aptal mı sanıyorsun?

Eli kanlı katiller muhatap alınamaz
AKP iktidarı, ABD projesi PKK açılımına destek toplamak için merhum MHP lideri Alparslan Türkeş’in sözlerinden cımbızla aldığı bölümleri servis etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu da açılımı anlatmak için yollara düşen AKP’li milletvekilleri, hemen her ilde aynı taktiğe başvurarak “Türkeş olsa açılımı desteklerdi” mesajı verdi. Ancak, bugün yaşanan tartışmaların aynısı Başbuğ Türkeş’in hayatta olduğu dönemde de yaşanmıştı. Türkeş, tartışmalara satır başları ile şöyle cevaplar vermişti:

Aralık 1994 - Anadolu Grubu toplantısı:
Ülkeyi böldürmemek için gerekirse kan dökeriz, dövüşürüz. Katil kuduz köpeği Apo’yla aynı masaya oturmayız.

Şubat 1995 - Ankara İl Örgütü ile iftar yemeği:
Bize Türklüğü çok görüyorlar. Siz Türküm derseniz onlar da Kürdüm derler diyorlar. Efendi sen aklını mı oynattın? Milleti aptal mı sanıyorsun? Sen neyi tartışıyorsun?

21 Nisan 1995 - İzmir Asena Gecesi: Bizi çekemeyenler, bizi bölmek isteyenler var. Koparamazlar, koparmak isteyenleri biz koparırız. Apo’yu masaya çağırıp ‘buyur paşam ne istiyorsun?”mu diyeceğiz.! O da ’Türkiye’ninyarısı benimdir’ diyecek. Biz de ‘buyur   istediğini al’ diyeceğiz. Bunun adı da demokrasi olacak.

12 Haziran 1995- Amasya Suluova: ‘Bunları güzel söylüyorsunuz da, bir de Türkiye’nin mozayiğinden bahsedenler var. ister Doğulu- Batılı, ister Karadenizli- Akdenizli, ister kendi köyünde Kürtçe konuşsun, ister Gürcüce konuşsun, yerli olarak hangi dili konuşursa konuşsun konuşabilir, ama bu sınırlar içinde yaşayan insanlarımız bölünme kabul etmez Türk milletidir.

13 Haziran 1995 Kayseri - Pınarbaşı Vuslat Şöleni: Bazıları Türkiye pırıl pırıl mozaiktir diyor.
Ne mozaiği ulan!

16 Haziran 1995 Ege Bölgesi Sanayi Odası toplantısı: Demokratikleşmeye gidin, bağımsız Kürdistan kurun diyorlar.

Ağustos 1996, Erciyes Zafer Kurultayı:
Türk devletinin bölünmez yapısını bölmeyi hedefleyen ve bu uğurda bebek, kadın, ihtiyar, genç demeden kendi soyunu dahi katleden bu gözü dönmüş eşkıyanın sırtının sıvazlanmasına cüret edenleri, burada yüksek huzurlarınızda bir defa daha ayıplıyorum. Milletin onurunu, devletin onurunu kimseye peşkeş çektirmeyiz.Bunun iyi bilinmesi gerekir.

Eylül 1996, Basın toplantısı: MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş  RP milletvekili Fettullah Erbaş’ın PKK ile görüşmesine böyle tepki gösterdi: TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin o çatıya yakışmayan tavır ve davranışlarını değerlendirmelerini, milletimizin onuruna, şerefine, “hassasiyetine sürülmüş bir leke olarak kabul ediyoruz. İlk önce şunu söylemek isterim ki, eşkıya ile temas yapılması hem suç hem de züldür. Mantık açısından suçtur. Zira karşıdaki eşkıyadır. Zira eli kanlı bu katiller topluluğunun muhatabı askerdir, polistir, savcıdır, hakimdir, gardiyandır. Bunlarla görüşmek hukuku rafa kaldırmaya yeltenmektir.

23 Ocak 1997, İftar yemeği: Bugün bölücülük, çeşitli kılıflarda karşımıza çıkıyor, silahlı terör olarak çıkıyor, PKK olarak çıkıyor. Onun dışında da demokratikleşme adıyla çeşitli kılığa sokularak önümüze sürülüyor, kimisi de federasyonu tartışalım diyor, kimisi Türkiye mozaiktir diyor, kimisi de demokratikleşmeye gitmek lazımdır diyor. Zehiri yaldızlı bir hap halinde bize aldatarak yutturmak için çalışıyor.(Macit SOYDAN-Yeniçağ)

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=26821

 



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,498 µs