En Sıcak Konular

HACI ADAYLARI ARAFAT'TA

25 Kasım 2009 11:23 tsi
HACI ADAYLARI ARAFAT'TA Dünyanın dört bir yanından gelen 3 milyona yakın hacı adayı bugün Arafat'a çıkmaya başlıyor.

Hac Arafat'tır

Heyecan dorukta

Dünyanın dört bir yanından gelen 3 milyona yakın hacı adayı bugün Arafat'a çıkmaya başlıyor. Hacı olmak için yerine getirilmesi gereken Arafat Vakfesine hazırlanan Müslümanlar büyük bir heyecan yaşıyor. Arafat'ta gün boyu ibadet edecek olan Müslümanlar, 'bir an olsun Arafat'ta bulunma' anlamına gelen Vakfe'yi yerine getirmiş olacak.

Suudi Arabistan'daki hacı adaylarının 'hacı' olmak için yerine getirecekleri Arafat Vakfesi öncesi bölgede hazırlıklar tamamlandı. Binlerce Müslüman'ın arife günü akın edeceği Arafat'ta mahşeri kalabalık öncesi sessizlik hakim. Hacı adayları bugünden gününden itibaren vakfe için Arafat'ta toplanmaya başladı. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 3 milyon Müslüman'ın bir araya geleceği Arafat'ta hazırlıklar tamamlandı. Müslümanlar, bugün Arafat'a akın ediyor. Arafat'taki caddeler, arife günü binlerce insanla dolacak.

Hac, "Arafat" demek
Hac, Hicri Zilhicce ayının sekizinci günü ihramla Mina'ya çıkmakla başlıyor. Hacı adayları, arife günü sabah namazından sonra Mina'dan ayrılarak Arafat'a hareket edecekler. Arafat'ta gün boyu ibadet edecek olan Müslümanlar, 'bir an olsun Arafat'ta bulunma' anlamına gelen vakfeyi yerine getirmiş olacak. Arafat'ta bulunan hacı adayları, hac görevinin büyük bir bölümünü yerine getirerek hacı oluyorlar. Hacılar, güneş battıktan sonra akşam namazını kılmadan Müzdelife'ye hareket edecek. Arafat ile Mina arasında yer alan Müzdelife, Harem mıntıkası içinde yer alıyor. Müzdelife'de geceleyecek olan hacılar, Kurban Bayramı'nın birinci günü Mina'ya gelerek şeytan taşlayacak. Daha sonra kurban kesecek olan hacılar, tıraş olarak ihramdan çıkacak. Hacılar, daha sonra Kâbe'de hac tavafını ve say'ını yaparak hac görevinin tamamını yerine getirmiş olacak.

Arafat, Mekke'nin 21 kilometre güney doğusunda yer alan ve Harem sınırları dışında kalan ova görünümlü bir alan. Arafat'ın sınırları yaklaşık 4000 bin yıl önce Hz. İbrahim tarafından çizilmiş. Bölge içerisinde olan ünlü Arafat Dağı, 454 metre yüksekliğinde. Hz. Muhammed (sav) ölümünden (Miladi 632) önce ünlü veda hutbesini bu dağ da yaptı. İslam dünyası için önemli camilerden biri olan Mescid-i Nemira da burada bulunuyor.

Bölgenin doğu, kuzey ve güneyi dağlarla çevrili. Hz. Adem ile Hz. Havva'nın cennetten indirildikten sonra buluştukları yere 'Arafat' buluştukları güne ise 'arife' denilmiştir.

 

Kaynak. Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/hac-arafat-tir-144580.htm



Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,843 µs