En Sıcak Konular

OKTAY VURAL: ''ERDOĞAN'IN TÜRKEŞ’İ AĞZINA ALMASI GARİP''

20 Kasım 2009 16:20 tsi
OKTAY VURAL: ''ERDOĞAN'IN TÜRKEŞ’İ AĞZINA ALMASI GARİP'' MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Başbakan Erdoğan’ın Türkeş’le ilgili sözlerine cevap verdi.

MHP'den Erdoğan'a Türkeş cevabı 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Başbakan Erdoğan’ın Türkeş’le ilgili sözlerine cevap verdi.

Vural “ Milliyetçiliği bilmeyen bir kişinin Türkeş'i ağzına alması garip. Bunu siyasi istismar amacıyla kullanıyor. Bu konuyu iyi anlaması için kitaplar verebilir, eğitime alabiliriz” dedi. Vural, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünden sorumlu ordunun, “Psikolojik bir savaşla karşı karşıyayım" dediğini, konunun MGK'da ele alınması gerektiği görüşünü yineleyerek, “Hükümet bu konuda ne yapıyor? Orduyla birileri psikolojik savaş yapıyorsa, bu kanaat varsa ne yapacağız? Hükümet, aklını başına toplasın” diye konuştu.

Vural, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP’nin Kızılcahamam’da yapacağı kampın erken seçime hazırlık olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin bir soruya Vural, “Seçime hazır olduklarını zannetmiyorum” yanıtını verdi. Başbakan Erdoğan’ın milletten kaçma gayreti içinde olduğunu savunan Vural, “Kendisine söyledik. 'Açılım, saçılım, ne diyorsan, milletin karşısına getir' dedik. 'Hodri meydan' dedik. Ne oldu? Milletten kaçıyor" dedi. AKP’nin son zamanlarda yeni taktik arayışlar içine girdiğini de savunan Vural, “Seçimden nereye kadar kaçacaklar. Millet, AKP'yi bitirecek” diye konuştu.

-“TÜRKEŞ’İ AĞZINA ALMASI GARİP”-

Vural, Başbakan Erdoğan’ın AKP il başkanları toplantısında merhum Alparslan Türkeş’le ilgili sözlerini de değerlendirdi. Vural “ Milliyetçiliği bilmeyen bir kişinin Türkeş'i ağzına alması garip. Bunu siyasi istismar amacıyla kullanıyor. Bu konuyu iyi anlaması için kitaplar verebilir, eğitime alabiliriz. Türkeş'i iyi anlayabilseydi, bugün Türkiye'nin başına etnik kimlik meselesini fitne olarak sokmazdı. Kendi siyasal geçmişi ile ilgili referanslara ağırlık verse daha iyi olur ”diye konuştu. Vural, ‘TSK’nın psikolojik bir savaşla karşı karşıya olduğu’nu söylediği, MGK’nın toplanarak bu konuları görüşmesi gerektiği yönündeki görüşlerini de yineledi. Vural “Hükümet bu konuda ne yapıyor? Orduyla birileri psikolojik savaş yapıyorsa, bu kanaat varsa ne yapacağız? Hükümet, aklını başına toplasın” dedi.

-“DERSİM KONUSUNDA AKP-DTP ROL ARKADAŞI”-

Vural Tunceli’nin isminin Dersim olarak değiştirilmesi konusunda DTP’nin önerisinin olduğu, AKP’nin de buna destek vereceğinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:
“DTP ile AKP'nin bir rol arkadaşlığı var bu konuda. Sayın İçişleri Bakanı açıklamıştı. DTP de açtığı yoldan ilerliyor. 'Ucu açık bir süreç' demişti. 'Kısa, uzun, orta vadeli talepleri karşılayacağız' diyor. Yakında yörelerimizin adlarını değiştirirler. Süre, DTP ile AKP'nin yol arkadaşlığı çerçevesinde devam etmektedir. Açılımın içini böyle dolduruyorlar. Hepsini sepete koyuyorlar. Ne zaman gerçekleştirecekler? Millet hazır olduğu zaman bütün bu adımları atacaklar.”

Vural, hükümetin terör örgütünü cesaretlendirmemesi gerektiğini belirterek “Terör örgütünün sonu gözükmüştür. Mücadele etmek gerekmektedir. Karalılık ortaya konulmalı” dedi.

 

Kaynak: Vatan Gazetesi,http://haber.gazetevatan.com/MHPden_Erdogana_Turkes_yaniti/271902/9/Siyaset
 


 
 

 



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,898 µs