En Sıcak Konular

AKP İSRAİL'LE NEDEN KAVGA BAŞLATTI?

18 Ekim 2009 10:49 tsi
AKP İSRAİL'LE NEDEN KAVGA BAŞLATTI? Bir ay önce ABD’de Dünyanın en önemli 50 Yahudi baronuyla sarmaş-dolaş olan Erdoğan’ın bugünlerde İsrail’e hücum ediyor olması kafaları karıştırdı.

AKP'yi İsrail'le kavgaya iten sebepler 
 
Muğlaklık sürüyor!
Çok değil bir ay önce ABD’de Dünyanın en önemli 50 Yahudi baronuyla sarmaş-dolaş olan Tayyip Erdoğan’ın bugünlerde İsrail’e hücum ediyor olması kafaları karıştırdı.
Bir ay içinde ne oldu da ilişkiler gerildi?
Başkent’te bu bağlamda üretilen dedikoduların özeti şudur:
1) AKP ile İsrail, Aydın Doğan’ın tasfiye operasyonunda ters düştüler!
Yaygın olarak dillendirilen bu iddiaya göre  Aydın Doğan, Koç’lar dahil İsrail ile ilişkileri iyi olan iç ve dış bütün sermaye egemenlerini harekete geçirerek Telaviv’den imdat istemiş ve İsrail de bu çağrıya olumlu tepki vererek AKP liderliği ile konuyu görüşerek Doğan’ın azad edilmesini istemiş. İşte bu girişim ve tercih AKP’yi sinirlendirmiş ve bilinen son gelişmeler olmuş... Doğan medyasının son iki günlük yayın ve yorumları bu iddiayı seslendirenleri  güçlendiriyor.
2) İsrail-TSK gerginliği ve Taraf Gazetesine servis!
Bir başka önemli iddia İsrail ile TSK arasında bir süredir uç veren güven bunalımının derinleşmesi ve krize dönüşmesidir. Buradaki iddiaya göre TSK’nın  milli bir çizgi takip edip Avrasya açılımına ilgi duyması ve İran’la çatışmayı istememesi İsrail’i çileden çıkarmış ve TSK’ya karşı operasyona  yöneltmiştir. Taraf Gazetesinde yayınlanan bilgi ve belgelerin Mossad tarafından TSK’yı sabote için servis edildiği yaygın kanaattir. Kamuoyunda AKP’yi çökertme belgesi ya da kağıt parçası diye bilinen Taraf Gazetesindeki  yayının arkasında İsrail ve onların Türkiye’deki taşeronlarının olduğu belirlenmiş ve hükümet de bunun üzerine TSK’nın baskısı ile İsrail’e tavır alma durumunda kalmıştır... Emniyet İstihbarat Başkanının görevden alınmasını bile bu hadiseyle örtüştürenler var.
3) İsrail’in Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu İsrail gezisi sürecinde Gazze kapısında 6 saat bekletmesinin misillemesi de ihtimaldir ancak ağırlıklı değildir. Öyle, çünkü böyle bir misilleme düşüncesinde olan ABD’de Yahudileri kucaklamaz!
4) Bahar ayında yapılacak erken bir seçim için toplumda zirve yapan ABD-İsrail karşıtlığından prim elde etme hesabı olabilir lakin bu da düşük ihtimaldir.
5) Arap dünyasında Türkiye’nin taşeronluk yapması için Telaviv’le danışıklı bir döğüş yani kayıkçı kavgası olabilir!
6) Tayyip Erdoğan’ın birkaç gün sonra yapacağı Obama ziyareti ile son şeklini alacak olan ABD’nin yeni bölge dizaynında Ankara ile Telaviv’in ayrıntılarda anlaşamaması olabilir.
Peki bunların hiç birisinin olmama  ihtimalini mi sordunuz?
Mümkün değil!
Ermenistan’la bile ilişki kurmak için yırtınan Ankara ABD’nin bölgemizdeki karakolu İsrail ile durduk yerde gerilmez! O İsrail ki hatırlayın Bush’dan randevu alamayan Erdoğan için devreye girmişti!

Sabahattin Önkibar-Yeniçağ

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,

 

 



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,953 µs