En Sıcak Konular

İYİCE YÜZ BULDULAR

12 Ekim 2009 20:35 tsi
İYİCE YÜZ BULDULAR Cizre’de yürüyüş yapan DTP’liler, askeri kışlanın önünden geçerken PKK marşları söyledi.

Açılımdan yüz buldular  

Cizre’de yürüyüş yapan DTP’liler, askeri kışlanın önünden geçerken PKK marşları söyledi.

Teör örgütü yandaşlarına en güzel cevabı ‘kışla nizamiyesinde bulunan tabela’ veriyordu. 

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde DTP’li belediye tarafından ‘Dilin özgürlüğü, ülkenin özgürlüğüdür’ sloganıyla gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Festivali yapıldı. Festivalin açılışı nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan ve çoğunluğunu DTP’lilerin oluşturduğu grup, Şehit Yarbay Muammer Yüzsüren Kışlası’nın önünden geçerken, terör örgütü PKK’nın sözde marşlarını söyledi. Cizre Belediyesi önünde toplanan, aralarında DTP Şırnak milletvekili Sevahir Bayındır ile Cizre Belediye Başkanı DTP’li Aydın Budak’ın da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, 3’üncü Cizre Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yürüyüşe geçti. Grup, AKP İlçe Başkanlığı binasının bulunduğu Hastane Caddesi’ne doğru yürüdüğü sırada önlem alan polis, bu caddeye girişe izin vermedi. Bunun üzerine festival yürüyüşüne katılanlar Hastane Caddesi’ne yönelip, nizamiye girişinde “Üzerimize kılıç çekilmedikçe, vatanımıza girilmedikçe, milletimiz cefa çekmedikçe, bizden kimseye zarar gelmez” yazılı tabelanın bulunduğu Şehit Yarbay Muammer Yüzsüren Kışlası’nın önünden geçti. Geçiş sırasında grup önce Kürtçe barış şarkıları, ardından da terör örgütü PKK’nın sözde marşlarını söyleyip, tef çaldı.

Diyarbakır’da olaylı gün
Diyarbakır’da DTP’nin düzenlediği, ‘Yol haritası açıklansın’ yürüyüşünde de olaylar çıktı. Göstericiler, AKP teşkilatı ile polise taşlı saldırıda bulundu. Polis göstericileri dağıtmak için tazyikli su kullandı. DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP İl Başkanı Fırat Anlı, ile ilçe belediye başkanları ve 3 bin kişinin katıldığı yürülüş DTP il binası önünde başladı. Sık sık teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı yürüyüşte yüzleri puşu ile kaplı göstericiler, “Önder Apo savaş ve barış gerekçesidir” yazılı pankart açıp, sık sık Öcalan lehine sloganlar attı. Yürüyüş Koşuya Parkı’nda son bulurken, DTP İl Başkanı Fırat Anlı, parti otobüsü üzerinden bir konuşma yaptı. “Kürt siyasetçiler sizlerle gurur duyuyor” diyerek kalabalığı selamlayan Anlı, Genç, kadın, yaşlı ve çocukların iradelerine sahip çıktıklarını söyledi.

“Çocuklarınıza sahip çıkın”
Konuşmanın ardından dağılan bir grup Bağlar sokaklarında yasadışı gösteriler yaptı. AKP teşkilatı ile görevli polisler taşlandı. Bunun üzerine grubu dağıtmak için polis hareket geçince, DTP’li görevliler panzerin önünü kesmek istedi. Panzer içerisinde bulunan polis memurları anons yaparak, “O zaman neden taş attırıyorsunuz? Çocukarınıza sahip çıkın, hala taş geliyor” dedi. DTP’li görevliler ve polisin uyarısını dikkate almayan göstericeler taşlamaya devam edince olaylar çıktı. Göstericilere biber gazı sıkarak müdahele eden polis, bazı kişileri gözaltına aldı. Ara sokaklarda hala devam eden olaylar sırasında biber gazından etkilenen çocuklara polis yardım etti.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9007420&tarih=2009-10-12


 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,575 µs