En Sıcak Konular

FENERBAHÇE 8'DE 8 YAPTI: 3-0

5 Ekim 2009 09:04 tsi
FENERBAHÇE 8'DE 8 YAPTI: 3-0 Gençlerbirliği karşısında yüksek tempolu bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertli takım Alex ile ilk golü yakaladı. Kaptan ikinci gole de adını yazdırdı. Lugano kafayla ağları 3. kez havalandırdı.

Kontrolsüz güç 3-0

Gençlerbirliği karşısında yüksek tempolu bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertli takım Alex ile ilk golü yakaladı. Kaptan ikinci gole de adını yazdırdı. Lugano kafayla ağları 3. kez havalandırdı. ev sahibinin üç şutu da direkte patladı

Fenerbahçe uzun zamandan beri böylesine katı bir “tam saha baskılı savunma” uygulayamamıştı. Ve gerçekten hiçbir takım da, Gençlerbirliği gibi, bu kadar baskı karşısında bu denli rahat top çevirme yeteneği sergileyememişti.
Fenerbahçe, Bilica ve Cristian’ın müthiş oyunu ve bu oyunu hırsa döndüren Güiza’nın en uçtan başlattığı çaba ile ilginç bir mücadele biçimi yarattı. Emre de bu oyuna büyük katkı yaptı; orta alanı savaş yerine çevirdi. Taç atışını karşılayan üç Fenerbahçeli oyuncu, sahanın her yerinde rakibe ikişerli üçerli guruplar halinde basan bir takım ve ortaya çıkan oyun
Santos’un solda ve soldan içeriye yoğun biçimde kaçarak oyun kurma arzusu, yüzdesi sınırın üstünde bir top kaybetme oranı nedeniyle karşı atağa izin veriyordu. Topuz da sağda kendine bir üslup yaratma çabası ile oynuyordu
Gençlerbirliği bu durum karşısında Kahe ve Tozo ile Fenerbahçe savunmasını karşısına alıp pozisyon üretmek istiyor, ancak Lugano-Bilica ikilisinin tarz ve kararlı savunması nedeniyle ceza sahası içine bile giremiyordu.
Gençlerbirliği iki oyuncu değişikliği ile başladığı ikinci yarıda Fenerbahçe’nin kaybolan baskı temposundan da yola çıkarak gol arayışına girişebilecekti. Volkan Demirel’in kurtarışları bu yarıya damga vururken, Fenerbahçe’nin Emre ve Topuz ile direkte sonlanan şutlarını da unutmamak lazım.
13. dakikada Gökhan topu sağdan ceza yayına doğru ortaladı. Güiza topu Alex’in hünerli ayaklarına indirdi. Alex de vuruşunu yaptı: 1-0. 50. dakikada Emre şutu Gençlerbirliği kalesinin yan direğine çarpıp geri geldi.  53. dakikada Burhan, Fenerbahçe kalesine 25 metre uzaktan şutunu çekti, Bilica’nın sırtına çarpan top Volkan’ın refleksi ile köşe atışına dönüştü.  56. dakikada Mehmet Topuz serbest atışında, top barajdan sekip yine Gençlerbirliği kalesinin yan direğine isabet etti.
69. dakikada Harbuzi, uzaktan şut çıkardı, Volkan yine son anda direk dibine uzanıp, topu kornere çıkardı. Ardından Burhan sol çaprazdan şutunu çekti, Volkan bunu da kornere çelmeyi başardı.
71’de Santos’un pasını savunmanın arasında alan Alex sola doğru topu çekip sol ayağı ile gol vuruşunu yaptı: 2-0
89. dakikada Vederson’un kullandığı korner atışına Lugano yükselip net kafa vuruşuyla, skoru 3-0’a taşıdı.
90. dakikada Mendonça, Volkan’ı yenmek istedi, ama şutunu milli kaleci bir kez daha çeldi. Bu pozisyon ani atağa dönüştü, Carlos, Vederson’u kanattan kaçırdı, o topu Semih’e yuvarladı, ama Semih topu boş kale yerine dışarı attı.

MAÇIN RÖNTGENİ

Cristian BARONİ
Fenerbahçe’de dün o kadar çok iyi oynayan vardı ki, aslında bu seçim zor bir durum. Volkan kurtarışları ile, Alex golleri ile, Emre mücadelesi ile ön plana çıkıyordu. Güiza bile top kontrolünde sıkıntı yaşamasına rağmen takımı ateşleyen bir verimdeydi. Cristian ise kuşkusuz bu takımın orta alanında sunduğu hizmetle hem Aurelio’yu unutturan hem de takımı şaha kaldıran bir başarı düzeyi tutturuyordu.

71. dakika
Fenerbahçe’nin kahramanı Alex, soğukkanlı duruşu ile her maçtan kendine bir pay çıkarabiliyor. Takım arkadaşları kıran kırana savaşırken, o tutacağı yeri belliyor. İlk golü atıp, takımı rahatlatıyordu. İkinci golü de 71. dakikada sağlam bir vuruşla atarak maçın bir daha Gençlerbirliği lehine dönmesine izin vermiyordu. (MAÇIN ANALİZİ: YUSUF KOBAL-Milliyet)

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1146363&Date=05.10.2009&b=Kontrolsuz%20guc%203-0


 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,695 µs