En Sıcak Konular

AÇILIM YAVAŞ YAVAŞ ŞIRINGA EDİLECEK

25 Eylül 2009 09:14 tsi
AÇILIM YAVAŞ YAVAŞ ŞIRINGA EDİLECEK BM Genel Kurulu için geldiği Newyork’ta Princeton Üniversitesi’nde konuşan Başbakan Erdoğan Kürt açılımıyla ilgili olarak, hazmede hazmede, hazmettire hazmettire bu süreci devam ettireceklerini söyledi.

Hazmettire hazmettire  

BM Genel Kurulu için geldiği Newyork’ta Princeton Üniversitesi’nde konuşan Başbakan Erdoğan Kürt açılımıyla ilgili olarak, hazmede hazmede, hazmettire hazmettire bu süreci devam ettireceklerini söyledi. 

Başbakan Erdoğan Princeton Üniversitesi’ndeki konferansta, Kürt açılımı ve Ermenistan ile ilişkilere değindi. Kürt açılımıyla ilgili Erdoğan, “Burada hesabımız şudur; kısa, orta ve uzun vadeli olarak bütün bu demokratik açılım sürecinin çalıştırmayı hedefliyoruz. Yani hepsini bir anda derseniz. Bu tabi mümkün değil, hazmede hazmede, hazmettire hazmettire bu süreci devam ettirmemiz lazım” dedi. Erdoğan, “Demokratik açılım ile biz sadece Kürt vatandaşlarımızın sorunlarını değil, bizim ülkemizde 30’u aşkın etnik unsur var” dedi. Hepsinin kendine göre sorunları olduğunu belirten Erdoğan, “Ama birinci derecede nedir derseniz, birinci derecede terör sorunu var. Alevi vatandaşlarımızın kendine ait sorunları var. Bununla ilgili de çalıştay yaptık. Bunun yanında azınlıkların sorunları var. Bunların üzerinde çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. Nitekim bir ay kadar önce ben ülkemizin azınlıklarıyla bir araya geldim. Dini grupların temsilcileriyle bir araya geldim, onlarla görüşmeler oldu. Tabi bazı sorunları bize bildirdiler. Bunların da çözümüne yönelik adımlar atmamız gerekiyor. Yani tüm sorun alanlarına bizler eşit mesafedeyiz. Ve Kürt meselesi de bunlardan bir tanesi. Bu şekilde bir yaklaşım sergiliyoruz ve kararlı bir şekilde bunların üzerine gideceğiz. 

Ermeni açılımına tam gaz devam
Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde hassas bir noktaya gelindiğini belirtti. Erdoğan, “İsviçre’nin araya girmesiyle attığımız bu adımla şu anda çok önemli bir noktaya gelinmiş vaziyette ve burada ön yargılar öne çıkmazsa, iç siyaset düşünülerek adım atılmazsa, inanıyorum ki parafe edilmiş olan anlaşma zabıtları parlamentoya gönderilecektir. Ayın 10 veya 11’i gibi bu adımlar da atılmış olacaktır” dedi. Başbakan Erdoğan, “Ermenistan’la komşuluk ilişkilerini karşılıklı saygı çerçevesinde yürüteceğiz” diye konuştu.

Erdoğan Talabani ve Zerdari ile görüştü
Başbakan Erdoğan, BM’de Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile de görüştü. Görüşmede Türkiye-Irak stratejik işbirliği toplantıları, teröre karşı mücadele ve Irak-Suriye sorunları gündeme geldi. Bu arada Irak-Suriye sorunu kapsamında, BM’de bu hafta içinde Irak, Suriye ve Türkiye arasında Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa’nın da katılacağı bir toplantının yapılmasının öngörüldüğü öğrenildi. Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile de bir araya geldi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9007082&tarih=2009-09-25

 



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,626 µs