En Sıcak Konular

DTP'Lİ VEKİL GEMİ AZIYA ALDI

17 Eylül 2009 07:42 tsi
DTP'Lİ VEKİL GEMİ AZIYA ALDI Öldürülen teröristlerin evine taziye ziyaretinde bulunan Hamit Geylani, İlker Başbuğ, Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli’yi Türkiye’nin başına bela olarak nitelendirip hakaretler yağdırdı...

Siyasi kanat terör estirdi

Duvara, çatışmada öldürülen teröristin PKK paçavrası önünde çekilmiş fotoğrafı asıldı

DTP Milletvekili Hamit Geylani, Mehmetçiğe kurşun sıkan teröristin ruhuna Fatiha okudu.

BEBEK katiline “Sayın” diyen, PKK’yı terör örgütü saymayan DTP, ‘açılım’ gecikince kendini kaybetti. Öldürülen teröristlerin evine taziyeye giden Hakkari DTP Milletvekili Hamit Geylani, sorumlu tuttuğu Başbuğ, Baykal ve Bahçeli’ye “Türkiye’nin başına bela olan 3 isim” diyerek saldırdı.

ADETA freni patlayan Geylani, inanılmaz laflar etti: Başbakan Erdoğan 2 adım attı ama bu 3 beladan korkuyor. Korkunun ecele faydası yok. Kimse Kürt halkını kandıramaz. Bütün Türk askeri Kandil Dağı’na gitse yine de PKK’yı bitiremez. Öcalan realitedir. Türkiye’nin gerçeğidir. Barışın muhatabı sayın Öcalan’dır.

Küstahlık sınırını aştılar
Öldürülen teröristlerin evine taziye ziyaretinde bulunan Hamit Geylani, İlker Başbuğ, Deniz
Baykal ve Devlet Bahçeli’yi Türkiye’nin başına bela olarak nitelendirip hakaretler yağdırdı

İktidarın açılım çalışmaları DTP’lileri iyice cesaretlendirdi. Hakkari’de DTP Milletvekili Hamit Geylani, belediye başkanları ve partililer, Çukurca İlçesine bağlı Kazan Vadisi’nde operasyonlar sırasında öldürülen PKK’nın Çukurca sorumlusu ’Diljad’kod adlı Ramazan Yıldız ile ’Kemal Şivişki’kod adlı Aziz Özer için taziye ziyaretinde bulundu. Taziyede Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nun Kürtçe dua okumasının ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Geylani, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin barışı istemeyen üç isim olduğunu söyledi.

Başbakan korkuyormuş!
’Demokratik açılım’konusunda iki adım atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu üç isimden korktuğunu iddia eden Geylani Kürtçe olarak şöyle konuştu: “Türkiye’nin huzurunu istemeyen üç bela var. Bunlardan biri Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, diğeri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’dir. Bu savaş onların umurlarında değil. Çünkü onların ne oğulları ne de kızları ne de yakınları çatışmalarda ölmemiş. Çatışmalarda ölenler gariban köylü Türk ve Kürtlerdir. Bu nedenle bunlar hep savaş istiyor. Çünkü bu savaş biterse onların saltanatları da biter.”

PKK’lıları bitiremezler
Küstah sözlerini sürdüren, Geylani, “Başbakan Erdoğan’a sesleniyoruz. Türkiye’nin başına bela olan üç kişiden korkmasın. Korkunun ecele faydası yoktur. Eğer korkmazsa ya savaş, ya barış desinler. Kürt halkını daha fazla kandırmasınlar. Hiç kimse Kürt halkını kandıramaz. Bahçeli, Baykal ve Başbuğ söylüyorlar ki; bir terörist kalana kadar bu mücadele devam edecek. 25 yıldır mücadele ettiler de ne oldu. Dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ne demişti: Bütün Türk askeri Kandil dağına gitse yine de PKK’lıları bitiremezler. Onlar da bunun farkında. PKK Lideri Öcalan Kürtler için bir realitedir. Türkiye’nin bir gerçeğidir. Bu barışın muhatabı sayın Öcalan’dır.”

Tehdit etti
Bu arada, DTP Grup başkan vekili Demirtaş, Diyarbakır Cum huriyet Başsavcılığı’nın PKK’nın şehir yapılanması olan Kürdistan Toplulukları Birliği’ne (KCK) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında DTP’lilerin tutuklanması konusunda tehdit etti. Demirtaş, “Amed halkına sesleniyoruz, partimiz, bu tarihi gelişmeyi sizlerle birlikte değerlendirecek, elbette ki önümüzdeki günlerde bu tarihi saldırılara karşı nasıl tarihi bir direnişe geçeceğimizi hep birlikte bütün dünyaya göstereceğiz” dedi.

Teröristlerin evine taziye ziyaretinde bulunan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Kürtçe dua okudu. DTP’li vekil Geylani de, muhalefet liderlerini ve Genelkurmay Başkanı’nı hedef alan bir konuşma yaptı.

Kaynak: Yeniçağ Gazetesi,http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=23178

 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,452 µs