En Sıcak Konular

APO HALA ''SANIK'' SIFATINDA

12 Eylül 2009 15:45 tsi
APO HALA ''SANIK'' SIFATINDA Sadullah Ergin, terör örgütü elebaşının hükümlü olduğunu, ancak AİHM’de devam eden bazı davaları nedeniyle sanık olduğuna işaret ederek, avukatlarıyla da CMUK ve evrensel hukuk çerçevesinde sanık sıfatıyla görüştüğünü söyledi.

Öcalan’ın yol haritası savcılıkta  

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Öcalan’ın yol haritasını okudunuz mu” şeklindeki bir soruya “O hükümlü, bir kısım belgeleri cezaevi idaresi aracılığıyla savcılığa ulaştırmış durumda” dedi. 

Demokratik açılımla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ergin, muhalefetin sürece katkıda bulunmamasını eleştirdi. “Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren meselelerde kaprise yer olmadığını” ifade eden Ergin, “Uzlaşırız ya da uzlaşamayız ama görüşmeyi başarabilmeliyiz” dedi. Ergin, terör örgütü elebaşının hükümlü olduğunu, ancak AİHM’de devam eden bazı davaları nedeniyle sanık olduğuna işaret ederek, avukatlarıyla da Ceza Muhakemesi Kanunu ve evrensel hukuk çerçevesinde sanık sıfatıyla görüştüğünü söyledi. “Öcalan’ın yazdığı iddia edilen yol haritası elinizde mi, okudunuz mu” sorusunu, “Hayır. O hükümlü, sanık sıfatıyla hazırladığını ifade ettiği bir kısım belgeleri cezaevi idaresi aracılığıyla savcılığa ulaştırmış durumda. Savcılık bunu mevzuat çerçevesinde inceleyecektir. Savunma mahiyetli bir şeyse avukatlarına verecektir, değilse ona infaz hakimimiz karar verecektir” diye yanıtladı.

Yandaş yargı felakettir

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “yandaş yargı”nın bir ülke ya da toplum için “en büyük felaket” olduğunu ifade ederek, “Yargı Reformu Stratejisi, bu toplumda yandaş yargı ithamları oluşmasın, yandaş yargıya ilişkin şikayetler olmasın diye hazırlandı” dedi. Ergin, Yargı Reformu Strateji Belgesi’yle ilgili olarak, çalışmalarının AB müzakere sürecinde kendisinden önce başlatıldığını anımsattı. Bu konuda 2.5 yıl boyunca çalıştaylar düzenlendiğini, ilgili kurum ve kuruluşlardan görüşler alındığını anlatan Ergin, 10 ana ilke üzerinde mutabakata varılarak, Yargı Reformu Strateji Belgesi oluşturulduğunu söyledi. Adalet Bakanı Ergin, “yandaş yargı” oluşturmaya çalıştıkları yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine de “Bir toplumda ya da ülkede yargı yandaş ise ya da yandaşlaşıyorsa, bu o toplum için en büyük felakettir. Hazırladığımız Yargı Reformu Stratejisi, bu toplumda yandaş yargı ithamları oluşmasın, yandaş yargıya ilişkin şikayetler gerçekleşmesin diye... En önemli saik budur” dedi.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi,http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9006794&tarih=2009-09-12

 



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,402 µs