En Sıcak Konular

İSTANBUL'DA SEL FACİASI: 17 ÖLÜ

9 Eylül 2009 13:57 tsi
İSTANBUL'DA SEL FACİASI: 17 ÖLÜ İstanbul Valisi Muammer Güler sabah başlayan aşırı sağanak yağıştan sonra meydana gelen sellerde, 23 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

İstanbul'da sel kurbanlarının sayısı artıyor

İstanbul Valisi Muammer Güler sabah başlayan aşırı sağanak yağıştan sonra meydana gelen sellerde, Başakşehir, Halkalı ve Küçükçekmece'de 23 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Halkalı'daki hayatını kaybeden 7 kişinin bir tekstil atölyesine gitmek için yola çıkan kadın çalışanlar olduğu bildirildi

İkitelli TIR garajında da 4 kişinin cesedine ulaşılmasıyla birlikte ölü sayısı arttı... TIR garajında ölü sayısının arttığı ve kendi araçlarında boğularak ölen 3 sürücünün daha cesedine ulaşıldığı belirtiliyor...

Silivri'de başlayan ve sel baskınlarına neden olan yağış bu kez İstanbul'u vurdu. İstanbul'da İkitelli, Güneşli,Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa, gibi semtlerde yüzlerce ev ve işyeri taşan derelerin getirdiği suların altında kaldı.

İstanbul Valisi Muammer Güler Başakşehir ve Küçükçekmece'de 23 vatandaşın hayatını kaybettiğini 8 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

TEKSTİL İŞÇİSİ 7 KADIN SERVİSTE ÖLDÜ

Halkalı'da bir tekstil atölyesinde çalışan 10 kişi taşıyan servis minibüsü fabrikanın bahçesine girdiğinde sular altında kaldı. Minibüsteki 3 kişi kurtarılırken, araçtan inemeyen 7 kadın çalışan boğularak hayatını kaybetti.

 TIR GARAJINDA CESET SAYISI ARTIYOR

Halkalı'da 7 kişinin boğularak öldüğü tahmin edilirken sabah saatlerinde İkitelli TIR Garajın'da bulunan ceset sayısı dörde çıktı. Bu bölgedeki ceset aramalarını sürdürüen ekipler 3 cesede daha ulaştı.

 Yapılan çalışmalarda, bölgede 2 kişinin cesedi daha çıkarılarak morga götürüldü. Bir tır içerisinde sıkışan bir kişinin cesedi de çıkarılmaya çalışılıyor.

Cesetlerden birinin bölgede küçükbaş hayvan otlatan bir çobana, diğerinin de tır garajındaki bir güvenlik görevlisine ait olduğu belirtildi.

Garajdaki tüm araçların kullanılamaz hale geldiği görülürken, sel suları arasında telef olan küçükbaş hayvan ölülerine de rastlanıyor.

TEM YOLU SULAR ALTINDA KALDI

İkitelli Basın Ekspres Yolu Ayamama Deresi'nin taşmasıyla işe giden servis ve belediye otobüsleriyle özel araçları sular altında bıraktı. Araçların ve otobüslerin üzerlerinde mahsur kalan vatandaşlar kurtarılmayı beklerken, İstanbul'un çeşitli semtlerinden binlerce vatandaş itfaiye'den su baskınları için yardım istedi.Bu arada su baskınlarının olduğu otoyollarda araçların sel suları ile sürüklendiği görüldü. Çatalça ve Silivri'ye müdehale eden itfaiye ve kurtarma ekipleri aşırı yağış alan İstanbul'a yönlendirilmeye başladı.Yağmur nedeniyle Esenler, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece'de yüzlerce ev ve işyerini alt geçitleri su bastı. Vatandaşları sular içinden itfaiye ekipleri kurtardı.

ARAÇLARIN İÇİNDE CAN PAZARI YAŞANDI

Her şiddetli yağmurda taşan ve çevreye tehlike oluşturan Ayamama Deresi yine taşarak Basın Ekspres yolunu sular altında bıraktı. Yüzlerce işyerinin sular altında kaldığı İkitelli Güneşli bölgesinde vatandaşlar araçlarının üzerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. Sel suları dere kenarında bulunan tüm fabrikaları su altında bıraktı. Sel suları bazı fabrikaların 3'ncü katına kadar ulaştı. Araçları içinde mahsur kalanların çoğu kendi imkanları ile kurtuldu.
DERENİN ERKEN SAATTE TAŞMASI BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Ayamama Deresi, saat 06.30 sıralarında Basın Ekspres yolunda araç trafiğinin yoğun olmadığı bir saatte taştı. Sel sularına özellikle servis minibüslerini yakalandı. Trağin yoğun olduğu saate taşması durumunda binlerce otomobil sel sularına kapılacak ve büyük bir kaos yaşanacaktı. Ancak derenin erken taşması bunu önledi. Selde mahsur kalan servis minibüsleri ve belediye otobüsdekileri itfaiye ekipleri kurtardı.

İTFAİYE EKİPLERİ İKİTELLİ TIR GARAJINDA CESET ARIYOR

Sel suları ile birlikte İkitelli tır garajlarında bulunan araçlar sürüklenirken, araçlarının içinde bulunan şoförlerin arama çalışmalarına başlandı.İtfaiye ekipleri tırları tek tek kontrol ediyor.

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi,http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1137222&Date=09.09.2009&b=Istanbulda sel kurbanlarinin sayisi artiyor&KategoriID=15



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,832 µs