En Sıcak Konular

KURTULMUŞ:''BU BİR EKONOMİK ÇÖKÜŞTÜR''

5 Temmuz 2009 19:23 tsi
KURTULMUŞ:''BU BİR EKONOMİK ÇÖKÜŞTÜR'' Saadet Lideri Numan Kurtulmuş, ülke ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 13,8 küçülerek tarihi bir rekor kırdığını hatırlatarak,"Buna bir küçülme veya daralma diyemeyiz. Bu bir ekonomik çöküştür" dedi.

Küçülme değil çöküş

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, çarpıcı değerlendirmeler ve tarihi uyarılarda bulundu!

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden darbe belgesi tartışmalarıyla ilgili olarak, "Belge sahte mi gerçek mi tartışması abesle iştigaldir. Gerçek olsa sahte olsa ne olur. Bu ülke de darbe gerçek mi, sahte mi? Bu  ülkde 1960 darbesi yapıldı mı, yapıldı. 12 Eylül darbesi yapıldı mı, yapıldı. 71 muhtırası verildi mi verildi. 28 Şubat, 27 nisanı yapıldı mı yapıldı. Daha neyi tartışıyoruz" dedi.

Kurtulmuş, Anayasa'nın darbecileri koruyan geçici 15. maddesinin bir an evvel kaldırılması gerektiğini vurguladı. Saadet Partisi Genel Merkez İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısı dün geniş bir katılımla İçkale Otel'de yapıldı. Kurtulmuş, 7 Haziran'da yapılan yenilenen seçimlerde üstün başarı ve gayretli çalışmalarından dolayı partisinin bazı ilçe başkan ve belediye başkan adaylarına birer plaket verdi.

22 Temmuz seçimlerinden buyana sürekli olarak oyunu artırdığını ve toplumsal ilgiyi üzerine çektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, yaz döneminde yapacakları yeni atılım ve hamle çalışması ile de Saadet Partisi'ni iktidara hazır bir parti haline getireceklerini vurguladı. Bu çalışmalar içinde yeni bir üye seferberliği de başlattıklarını ifade eden Kurtulmuş, 1 milyon 129 bin olan partisinin üye sayısını 2009 sonu itibariyle 2 milyona çıkartacaklarını açıkladı.

Erken seçim kaçınılmaz

Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmelerin erken genel seçimi zorunla hale getireceğinin altını çizen Kurtulmuş, AKP hükümetinin bu sorunların altından kalkmasının mümkün görünmediğini vurguladı.

Madımak da Başbağlar da Yezid oyunu

Konuşmasında Madımak ve Başbağlar katliamlarına ilişkin de çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Saadet Lideri Kurtulmuş, Madımak ve Başbağlar katliamlarının toplumu bölmek isteyen Yezidi bir oyun olduğunun altını çizdi. 11 Temmuz'un 1995'te yaşanan Srebrenica soykırımının yıldönümü olduğunu da anımsatan Kurtulmuş, bu katliama göz yumanların her yıl timsah göz yaşı dökerek soykırımda ölenler için anma törenleri düzenlediklerini belirtti ve "İnsanlık sizden anma programı yerine özür bekliyor" dedi.

Küçülme değil, ekonomik çöküş

Saadet Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ülke ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 13,8 küçülerek tarihi bir rekor kırdığını anımsattı. "Buna bir küçülme veya daralma diyemeyiz. Bu bir ekonomik çöküştür" tepkisinde bulunan Kurtulmuş, "Küresel kriz Türkiye'yi teğet geçti, geçmedi tartışmalarının yapıldığı bir dönemde ekonomi yüzde 13,8 küçüldü. Türkiye, dünyadaki küresel krizden en ağır etkilenen üçüncü ülke oldu" dedi.

15. Madde derhal kaldırılmalı

Bu yapının Türkiye'ye sürekli kan kaybettirdiğini dile getiren Kurtulmuş, ülkeyi bu kötü gidişten kurtarmak için yapılması gerekenler konusunda da çözüm önerilerinde bulundu. "Bu konuda yapılması gerekenler için 6 önemli teklifimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz" diyen Kurtulmuş, bu tekliflerinin başında da sivil ve özgürlükçü bir anayasanın geldiğini kaydetti. Milli iradeyi güçlendirmek için de siyasal düzenin yeniden düzenlenmesinin önemine vurgu yapan Kurtulmuş, darbeci ve ihtilalcilerin yargılanmasının önünü açmak için de Anayasa'nın geçici 15'nci maddesinin kaldırılmasını istedi. "Bu madde kaldırılmalı ki bir daha kimse darbeyi aklının ucundan bile geçiremesin" diye konuştu.

Başta Ergenekon soruşturması olmak üzere faili meçhul cinayetler ve karanlık gelişmelerin aydınlatılabilmesi için güçlük bir Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulmasını isteyen Kurtulmuş, "Ergenekon soruşturması sadece bir savcının sırtında gidiyor. Bu böyle olmaz" dedi.

Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan yasa değişikliğini de ülke adına olumlu bir gelişme olarak gördüklerini bildiren Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Askerlerin, sivil hayatı ilgilendiren konularda sivil mahkemelerde yargılanması evrensel bir insanlık hakkıdır" şeklinde konuştu.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de bir çağrıda bulunan Kurtulmuş, iktidar ve muhalefet başta olmak üzere bütün toplumun üzerinde uzlaşı sağladığı bu konuda Gül'ün gerekeni yaparak değişikliği onaylamasını istedi.

500 milyar dolar nereye gitti

2001 ve 2007 yıllarında dünyadaki döviz rezervi bolluğundan ve Türkiye'deki faizlerin çok yüksek olmasından dolayı ülkeye yaklaşık 500 milyar dolar kaynak girişinin sağlandığına dikkat çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Ancak şimdi soruyoruz; 500 milyar dolar kaynak nerede? Kime gitti? Bu kaynakla ne yaptınız? Biz söyleyelim; bu kaynak halka gitmedi. İthalata, iç ve dış borç faizlerine gitti. Küresel ve yerli tefecilerin eline gitti. Geniş halk kesimi ise fakirleşti" Türkiye'nin 7 yıldır cari açıkla ekonomi büyüme modelinden sonra bütçe açığından rantiyeyi besleyen bir sürece doğru sürüklendiğinin altını çizen Kurtulmuş, ülkedeki fiili işsizlik oranının da yüzde 23,7 olduğunu, gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda ise bu oranın yakın bir dönemde yüzde 30'a çıkma tehlikesinin bulunduğunu vurguladı. Emek piyasasını esnekleştirmek için kurulan istihdam bürolarının da emeğin değerini iyice düşüreceğini bildiren Kurtulmuş, "Zaten emek düşmanı bir yapı vardı. Şimdi bunu resmileştirdiler" tepkisinde bulundu.

Kaynak: Milli Gazete,http://www.milligazete.com.tr/haber/kuculme-degil-cokus-131554.htm



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,674 µs