En Sıcak Konular

O HABERİ YAPAN MUHABİR KONUŞTU

17 Haziran 2009 09:53 tsi
O HABERİ YAPAN MUHABİR KONUŞTU “İrtica eylem planı” haberini yapan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, “Buna benzer çalışmaların TSK içinde yapıldığını biliyorum. Ancak ordunun kurum olarak böyle birşey yapacağına ihtimal vermiyorum” dedi.

Ordu kurum olarak yapmaz
 
“İrtica eylem planı” haberini yapan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, “Buna benzer çalışmaların TSK içinde yapıldığını biliyorum. Ancak ordunun kurum olarak böyle birşey yapacağına ihtimal vermiyorum” dedi.

“İrtİca Eylem Planı” haberini yapan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, “Buna benzer çalışmaların TSK içinde yapıldığını biliyorum. Ancak ordunun kurum olarak böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum” dedi. Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır’ın hazırladığı “Yazı İşleri” programına konuk oldu. Mehmet Baransu şunları söyledi: “Orijinallikten kasıt sadece belgenin karargâhta hazırlanmadığına dair bir kanaat... Çünkü elinde herhangi bir belge yok. Bizden istendi, dün itibarıyla gönderdik, ama belgenin orijinali bizde yok. Ben fotokopisini aldım. Belgenin yakalandığı şekli ve orijinali Ergenekon operasyonunu yürüten savcılarda var. Belgenin kopya mı orjinal mi olduğuna dair bir fikrim yor. Ama sanırım kopya olması gerekiyor. Dünkü Taraf gazetesinde de emekli bir orgeneralle görüştüm, bana buna benzer bir rapor verdi. Ben hatta ‘Paşam bana bu belgeyi vermekle suç işlemi-yor musunuz’ dedim. ‘Ne zamandan beri yasadışı işler devletin gizli belgesi kapsamına giriyor’ gibi bir cümle söyledi. Bu belgeyi de biz bugün gazetede yayınladık. Benzer çalışmalar maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri içinde var. Görüşmemizde emekli orgenerale kimlerin yaptığını sordum. Bana 6-7 isim verdi.. Bazılarını tanımıyordum. İnternetten baktım bazılarının başka görevlere atandığını daha önceden bu kurumda çalıştığını ama başka kıtaya çıktıklarını öğrendim. Belli ki böyle bir grup var. Evet gerçekten sayılarını bilmiyorum 5 kişi de 10 kişi de olabilir bilmiyorum ama böyle bir grubun var olduğu en azından buna benzer planlar yapmaya meyilli oldukları… Fethullah Gülen, bu belgeyle ilgili Nisan ayında bir açıklama yapmış. Emekli Orgeneral, bu planın Ocak 2009’da hazırlanmaya başladığını ve kendisinin de haberdar olduğunu söyledi. Bu da önemli değil, elimde ‘Lahika’ var. Şimdi 2007 Eylül ayına ait yine Harekat Daire Başkanlığı’nın hazırladığı ve yalanlanmayan bir belge. Bu belgede buna benzer şeylerin yapılacağı yapılması gerektiği esaslar icra buna benzer koordine makamının harekat başkanlığı olduğu, Kürtlerle ilgili DTP ile ilgili, ‘Kuzey Irak’taki köyleri bombalayalım. Bizim baskı olduğumuzu hissetsinler’ buna benzer değişik planların olduğu şey var. Ben ordunun kurum olarak böyle bir şey yapacağına kesinlikle ihtimal vermiyorum. Çünkü kurum olarak böyle bir şeyi yapılsa bence bu belgelerin birçoğunun işte emekli askerlerin bile bugün tartıştığı bir durumda olmazdık diye düşünüyorum.”

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi,http://www.yeniasya.com.tr/2009/06/17/haber/h5.htm
 

 



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,904 µs