En Sıcak Konular

TÜBİTAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

26 Aralık 2007 17:42 tsi
TÜBİTAK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU Türk bilim dünyasının ''en önemli ve itibarlı'' ödülleri olan TÜBİTAK Bilim, Teşvik ve Özel Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü,Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

ANKARA - Türk bilim dünyasının ''en önemli ve itibarlı'' ödülleri olan TÜBİTAK Bilim, Teşvik ve Özel Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül törende yaptığı konuşmada, ''Bilime, teknolojiye yapılan yatırım, bütün bu konularda Türkiye'yi ileriye taşımada lokomotif rolü oynayacaktır'' dedi.
Bilim ve teknolojinin ülkelerin gelişmelerini, dünyada güçlü bir yere gelmelerini sağlayan en önemli unsur olarak niteleyen Gül, TÜBİTAK ödüllerinin de bu kapsamda önemli olduğunu vurguladı.
Törende konuşan Başbakan Erdoğan, bilene ve bilime yatırım yapmanın ve önem vermenin kendileri için bir görev olduğunu belirterek, bilimsel çalışmaları geliştirme ve bilim adamı yetiştirmenin öncelikli konuları arasında yer aldığını söyledi. Erdoğan, nitelik ve nicelik olarak bilimsel çalışmaları geliştirmenin, bilim adamı yetiştirmenin öncelikli konuları arasında yer aldığını ifade etti.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise kendisinin de son 5 yıl hariç bütün ömrünü, üniversitede ve kitaplar arasında geçirdiğini hatırlatarak, ödül kazanan bilim adamlarını tebrik etti ve ''Marifet iltifata tabidir'' sözünü hatırlatarak, Çankaya Köşkü'nde yapılan bu törenin de iltifatın başlangıcı olduğunu söyledi.
TÜBİTAK Bilim Ödüllerine Temel bilimler alanında Prof. Dr. Ali Mustafazade (Koç Üniversitesi Matematik Bölümü), Mühendislik bilimleri alanında Prof. Dr. M. İrşadi Aksun (Koç Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü), Mühendislik bilimleri alanında Prof. Dr. Polat Gülkan (ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü) layık görüldü.

Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,465 µs