En Sıcak Konular

BAKAN ŞAHİN'İN YAKININA BERAAT

26 Aralık 2007 16:16 tsi
BAKAN ŞAHİN'İN YAKININA BERAAT Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı dönemindeki şikayetiyle başlatılan soruşturma sonucunda haklarında dava açılan yakını Sezai Şahin ile diğer sanığın beraatına karar verildi.

İSTANBUL - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı dönemindeki şikayetiyle başlatılan soruşturma sonucunda haklarında dava açılan yakını Sezai Şahin ile diğer sanığın beraatına karar verildi.
     İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Sait Ömer Arslan, Sezai Şahin'in ''nitelikli dolandırıcılık'', Mehmet Levent Solak'ın da ''kamu görevlisi olan bakana tehditle şantaj'' suçundan beraatına karar verilmesini istedi.
     Sanık Şahin hakkında ''mal bildiriminde bulunmamak'' suçundan da dava açıldığını hatırlatan savcı Arslan, sanık hakkındaki suçlamanın ön ödemeli suçlardan olduğunu belirterek, 3628 sayılı yasanın 10. maddesinin 1. fıkrası uyarınca çıkarılan 604 YTL'lik ön ödeme emrinin Şahin tarafından süresinde yatırıldığından, bu konudaki davanın da düşürülmesine karara verilmesini istedi.
     Mahkeme heyeti, sanık Sezai Şahin hakkında, ''kamu görevlileri nezdinde hatırının bulunduğunu belirterek, nitelikli dolandırıcılık yaptığı'' iddiasıyla dava açıldığını hatırlattı. Şahin'in, ''Yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması halinde beraat kararı verilir'' hükmünü içeren CMK'nın 223. maddesinin 2. fıkrasının e bendi uyarınca beraatına hükmeden mahkeme, hakkında ''kamu görevlisi olan bakana karşı tehditle şantaj'' suçundan dava açılan Mehmet Levent Solak'ın da beraatını kararlaştırdı.
     Adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sezai Şahin, ''Adalet yerini buldu. Adalete güveniyoruz. Türkiye'de adalet sistemi her zaman adildir'' dedi.
     ''Tutuklu kalmasıyla ilgili olarak tazminat davası açıp açmayacağı'' sorulan Şahin, ''bu konuda yorum yapmayacağını'' söylerken, avukatı Fatih Şahin, ''konuyu değerlendireceklerini'' ifade etti.
     İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Sezai Şahin'in, müşteki Bakan Mehmet Ali Şahin ile olan yakınlığı nedeniyle bir kredi işleminde yardımcı olacağını belirterek, Mehmet Levent Solak'tan 78 bin YTL para aldığı öne sürülüyordu.
     Solak'ın da Mehmet Ali Şahin'i arayarak ''şantaj'' yaptığı belirtilen iddianamede, Sezai Şahin'in, ''nitelikli dolandırıcılık'' suçunu düzenleyen TCK'nın 158. maddesinin ''kamu görevlisi nezdinde hatırı sayıldığından bahisle bir işin görüleceği vaadiyle başkasından menfaat temin etmek'' eylemini içeren 2. fıkrası uyarınca 2 ile 7 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.
     Sezai Şahin'in ayrıca ''mal beyanında bulunmadığı'' gerekçesiyle 3628 sayılı yasanın 10/1 maddesi uyarınca cezalandırılması da istenen iddianamede, Mehmet Levent Solak'ın da TCK'nın 107. maddesinin 1. fıkrası uyarınca ''şantaj'' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.
     Mehmet Ali Şahin'in şikayetiyle başlatılan soruşturma çerçevesinde 2006 yılı Aralık ayında gözaltına alınan Sezai Şahin, serbest bırakılmıştı.
     Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine hakkında ''yakalama emri'' çıkarılan Şahin, 16 Şubat 2007 tarihinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Şahin, 15 Mayıs 2007 tarihinde yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.


Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,880 µs