En Sıcak Konular

ÖĞRENCİLERİN DAVRANIŞLARINA NOT VERME DÜZENLEMESİ

26 Aralık 2007 15:54 tsi
ÖĞRENCİLERİN DAVRANIŞLARINA NOT VERME DÜZENLEMESİ MEB,seviye belirleme sınavları sonucunda öğrencilerin ortaöğretim yerleştirme puanları hesaplanırken öğrenci davranışlarına not verme konusunda düzenleme yaptı.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), seviye belirleme sınavları sonucunda öğrencilerin ortaöğretim yerleştirme puanları hesaplanırken davranışlarının da etki edecek olması nedeniyle öğrenci davranışlarına not verme konusunda düzenleme yaptı. Yeni düzenlemeye göre, ilköğretimin 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıfından oluşan birinci kademesi ile 6, 7 ve 8. sınıflardan oluşan ikinci kademesindeki öğrencilerin davranışları farklı derecelendirilecek.
İlköğretimin birinci kademesindeki öğrencilerin davranışları, ''Geliştirilmeli'', ''İyi'' ve ''Çok iyi'' şeklinde, ikinci kademesindeki öğrencilerin davranışları da ''Yetersiz'', ''Geliştirilmeli'', ''Orta'', ''İyi'' ve ''Çok İyi'' şeklinde ifade edilecek.
İlköğretim okullarındaki her öğrencinin davranışı, belirlenen ölçütler doğrultusunda, derslere giren diğer öğretmenlerin de görüşleri alınarak sınıf öğretmeni tarafından, ikinci kademede ise derslere giren öğretmenler tarafından değerlendirilecek.
Bu değerlendirmede, ''Davranış Puan Ölçütleri'' olarak isimlendirilen ''Okul kültürüne uyum, öz bakım, kendini tanıma, iletişim ve sosyal etkileşim, ortak değerlere uyma, çözüm odaklı olma, sosyal faaliyetlere katılma, takım çalışması ve sorumluluk, verimli çalışma, çevreye duyarlılık'' gibi ölçütler esas alınacak.
Davranış ölçütlerine göre öğretmenler tarafından verilen notlar, e-okul sistemine aktarılarak davranış notu ve puanı hesaplamaları bu sistemde gerçekleştirilecek.

Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,550 µs