En Sıcak Konular

THY'DA DOMUZ ETİ SKANDALI BÜYÜYOR

17 Mart 2009 11:57 tsi
THY'DA DOMUZ ETİ SKANDALI BÜYÜYOR Varşova-İstanbul seferinde THY'nin kendisine domuz etli sandviç verdiğini öne süren yolcunun açtığı 40 bin liralık davada, laboratuar incelemesinden bakın hangi sonuç çıktı.

THY, yolcusuna domuz eti yedirdiği iddiasıyla mahkemelik oldu. Ali Kerem Çiftçi adındaki THY yolcusu 11 Şubat tarihli Varşova-İstanbul seferinde THY tarafından ikram edilen sandviçin ardından THY'de 40 bin liralık tazminat davası açtı.

Çeştili nedenlerden dolayı  rötar yapan uçaktaki yolcular beklemeye alındı. Uzun süredir bekleyen yolculara sandviç ikram edildi. Yolcular sandviçleri yemeye başladıklarında tadında bir gariplik sezdiler. Bunun üzerine alan müdürü ve THY personeliyle görüşmeleri sonucunda yedikleri sandviçlerdeki etin içinde domuz eti bulunup bulunmadığını sordular ve "Evet, domuz etidir" yanıtını aldılar.

Ahlaksız bir cevap

Duruma tepki gösteren yolcular ile personel arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrasında sandviçler toplanarak yerine vejetaryen sandviçler servis edildi. Yetkililere nasıl böyle bir şey yapabildiklerini soran yolculara "Bir kereden bir şey olmaz" yanıtı verildiği önü sürüldü.

Tahlilde "domuz eti" servisi edildiği ispatlandı

Yolculardan Ali Kerem Çiftçi, dağıtılan sandviçlerden bir örnek alarak laboratuara tahlile gönderdi ve gerçekten domuz eti olduğu öğrenildi. "Amsterdam'daki olaylardan sonra bir Türk olarak olayı basına taşımayı etik olarak uygun görmüyordum" diyen Çiftçi, görevlilerin duyarsızlığından dolayı sesini duyurmak için böyle yargıya başvurmak durumunda kaldığını söyledi.

Çiftçi, dinine bağlı olan ve toplumsal normlara, değer yargılarına önem veren bir birey olarak psikolojisinin bozulduğunu hatta psikoloğa gittiğini söyledi. Çiftçi, "Bu gelişmeler üzerine 40 bin TL manevi tazminat davası açtım" diyor ve "Benden sonraki Müslüman insanların domuz etine maruz kalmaması için bu davayı açtım" dedi.

THY iddiaları kabul etmiyor

Öte yandan iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirten THY yetkilileri "THY'nin gerek uçak içi, gerekse diğer ikramlarının hiçbirinde domuz eti bulunmamaktadır" dedi. Varşova seferi gibi kısa mesafeli uçuşlarda uçağın gidiş ve dönüş ikramının İstanbul'dan yüklendiği ifade edildi. Uzun uçuşlarda ise hizmet alınan tedarikçi firmaların ikramlarında bu hususa özellikle dikkat edildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:"Söz konusu gecikmenin yaşandığı tarihte havalimanında yolculara ikram edilmek üzere SSP Poland şirketinden sandviç sipariş edilmiş ve içeriğinde domuz eti ve ürünleri bulunmaması istenmiştir. Tedarikçi firma da yolcularımız için hazırlanan sandviçlerde domuz eti bulunmadığını teyit etmektedir" dedi.

İlk duruşma 9 Nisan'da
Laboratuar sonuçlarının ardından Ali Kerem Bakırköy Adliyesi'nde 40 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Bakırköy 7'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşma 9 Nisan 2009'da yapılacak. Kerem'in avukatı Erkut Kısa ise dava dosyasında 7 yolcunun yanı sıra THY'nin Polonya vatandaşı olan alan sorumlusu ile THY yetkilisinin de tanık olarak gösterildiğini söyledi.

Kaynak: Milli Gazete.http://www.milligazete.com.tr/haber/domuz-eti-skandali-buyuyor-118523.htm

 



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,960 µs