En Sıcak Konular

ALMANYA'DAKİ OKUL KATLİAMI GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

13 Mart 2009 16:01 tsi
ALMANYA'DAKİ OKUL KATLİAMI  GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ Almanya'da okulu basıp 15 kişiyi öldüren genç katliamı deta önceden ilan etmiş!

Kovulduğu okulu basarak 15 kişiye mezar eden Tim Kretschmer'in katliam planını bir gün önce internetten açıkladığı ortaya çıktı. Çılgın genç yazdığı mesajda, "İnsanlar bana gülüyorlar. Yarın eski okuluma gideceğim ve herkese bunların hesabını soracağım" ifadelerini kullandı...

Almanya'nın Winnenden kasabasında kovulduğu Albertville Lisesi'ni 15 kişiyi öldürerek kana bulayan 17 yaşındaki Tim Kretschmer'in, internette bir sohbet odasına mesaj bıraktığı açıklandı. İşlediği cinayetlerin ardından polisle girdiği çatışma sırasında yakalanacağını anlayarak intihar eden Kretschmer mesajında, "Gına geldi artık. Bu berbat hayattan bıktım usandım. Her şey aynı. İnsanlar bana gülüyorlar. Kimse potansiyelimin farkında değil. Korkuyorum, yanımda silahlar var ve yarın eski okuluma gideceğim ve gerçekten de herkese bunların hesabını soracağım" diye yazdı.

KULAĞINIZ AÇIK OLSUN

 Mesajın devamında ise şu ifadeler dikkat çekti: "Büyük olasılıkla paçayı kurtarırım, o yüzden kulağınız açık olsun, yarın benden haberler alacaksınız. Yerin adını hatırlayın sadece: Winnenden." Polis, sohbet odası kullanıcılarının bu mesajı ciddiye almadıklarını aktarırken, bir kişinin olaydan sonra oğlunun uyarısı üzerine internetteki mesajdan emniyeti haberdar ettiğini belirtti. Kasabanın bağlı olduğu Baden- Württemberg'in İçişleri Bakanı Heribert Rech olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Rech şunları söyledi:

KASANIN ŞİFRESİNİ KIRDI

 "Tim Kretschmer'in babasının bir atıcı derneğine üyeliği tespit edildi. Babasına ait ruhsatlı 14 silah varmış, daha önce 2 tane silahı satmış. Silahlar evde 2 ayrı kasada saklı tutuluyormuş. Bu kasalar 8 rakamlı şifreyle kilitlenmiş. Bir silah da yatak odasında saklıymış. 10 uzun menzilli av tüfeği, 2 tabanca, yaklaşık 4 bin 600 mermi mevcutmuş.

Saldırgan bu şifreyi çözmüş ve silahlara ulaşmış." Rech, saldırgan Kretschmer'in babasının atıcılık derneğine çok gittiğini de belirlediklerini kaydetti. Baden- Württemberg'in Eyalet Savcısı Siegfried Mahler de Winnenden'deki saldırı ardından Pfrozheim, Stuttgart, Ulm, Metzingen/ Reutlingen, Freiburg ve Esslingen'deki okullara yönelik tehditler aldıklarını kaydetti. hler, tüm okullarla irtibata geçtiklerini de kaydetti.

PSiKOLOJiK TEDAVİYİ YARIM BIRAKTI

Alman polisi, Tim Kretschmer'in 2008'den bu yana psikolojik tedavi gördüğü ve tedaviyi bir süre önce yarım bıraktığını bildirdi. Kretschmer'in 2 yıldır meslek eğitimi aldığını açıklanırken etrafında çok sakin biri olarak bilindiğini ve bilgisayar başında çok vakit geçirdiği ifade edildi. Öte yandan, olay nedeniyle öğrencilerle ilgilenmeleri için 50 psikolog görevlendirildi.

Kaynak: Bugün Gazetesi.http://www.bugun.com.tr/haber-detay/62592-katliam-goz-gore-gore-geldi-dunya-haberi.aspx 



Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,482 µs