En Sıcak Konular

TÜBİTAK'IN İLETİŞİM SEMPOZYUMU BAŞLADI

15 Şubat 2009 23:58 tsi
TÜBİTAK'IN İLETİŞİM SEMPOZYUMU BAŞLADI Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bilim okuryazarlığının toplumda yerleşebilmesi için toplumun bilim ile kurduğu kültürel bağların çok iyi anlaşılması gerektiğini bildirdi.

GEBZE - Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bilim okuryazarlığının toplumda yerleşebilmesi için toplumun bilim ile kurduğu kültürel bağların çok iyi anlaşılması gerektiğini bildirdi.
     TÜBİTAK tarafından Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) sosyal tesislerinde düzenlenen ''İletişim Sempozyumu'' başladı.
     Sempozyumun açılış resepsiyonuna katılan Bakan Aydın, Türkiye'de bilim dünyası ve toplum arasındaki ilişkide istenen çıktıların alınabilmesi için bilim okuryazarlığının desteklenmesinin önemli olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bilim okuryazarlığı paket yapılmış bilgileri ezbere söyleyebilmekten çok daha fazlasıdır; bilimsel yaklaşımın yapı taşlarını kullanarak kişinin herhangi bir konuda varsayımlarının farkına varmasını,bunları anlamasını, çeşitlendirmesini ve derinleştirmesini sağlayacak yetkinliktir. Bilim okuryazarlığının toplumda yerleşebilmesi için toplumumuzun bilim ile kurduğu kültürel bağların çok iyi anlaşılması gerekmektedir. Türkiye'de genel olarak bilime, akademinin güvenilirliğine ve bilim insanının statüsüne karşı çok olumlu bir tavır var. Üniversitelerin öğrenci çekmekte bir problemi olmadığı gibi, halkımız, bilimin faydalarına inanır.''
     Türkiye'deki bu olumlu tutumun yanında hayatı şekillendiren bazı bilimsel kavramlarla ilgili daha alacak çok yol olduğunu belirten Aydın, bu uzun yolu kısaltmak için TÜBİTAK'ın her geçen gün daha da çaba gösterdiğini vurguladı.
     Aydın, sempozyumun ''Bilim İletişimi'' kavramına dair Türkiye'de düzenlenen ilk etkinlik olduğunu, burada işlenecek her konunun katılımcılar için büyük fayda sağlayacağına inandığını kaydetti.
     Uzun vadeli eğitimler serisinin ilk ayağı olacak sempozyum 3 gün sürecek. Küreselleşen dünyada bireysel, kurumsal ve toplumsal düzeydeki iletişim ihtiyacını karşılamada karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve yeni açılımların değerlendirileceği sempozyumda, ''İletişimin Temelleri'', ''Kurumsal İletişim'', ''Bilim İletişimi'' ve ''İletişimde Yeni Trendler'' olmak üzere dört ana başlık altında eğitim verilecek.

Bu haber 1,169 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,161 µs