En Sıcak Konular

PAMUKOĞLU: YEREL SEÇİMLERDE HİÇBİR PARTİYİ DESTEKLEMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK

10 Şubat 2009 19:12 tsi
PAMUKOĞLU: YEREL SEÇİMLERDE HİÇBİR PARTİYİ DESTEKLEMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Siyasi Partiler Yasası gereği 29 Martta yapılacak yerel seçimlere katılamayacaklarını, bir partiyi destekleme düşüncelerinin de olmadığını söyledi.

İZMİR - Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Siyasi Partiler Yasası gereği 29 Martta yapılacak yerel seçimlere katılamayacaklarını, bir partiyi destekleme düşüncelerinin de olmadığını söyledi.
     Pamukoğlu, İzmir'de partisinin Konak İlçe Başkanlığının açılış töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Konak'ın yanı sıra bugün Gaziemir, Karabağlar, Bayraklı ve Torbalı ilçe teşkilatlarının açılışlarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     İzmir'deki 30 ilçeden 20'sinde örgütlenmelerini tamamladıklarını belirten Pamukoğlu, İzmir'in partilerinin kuruluşundan bu yana örgütlenme çalışmalarının en hızlı ilerlediği illerin başında yer aldığını ifade etti.
     Türkiye genelinde, 40 il ve 200 ilçede örgütlenerek büyük kurultaylarını yaptıklarını anlatan Pamukoğlu, ''Siyasi Partiler Yasası gereği bir parti ilk kurultayının ardından 6 ay geçmedikçe seçimlere katılamıyor. Bu nedenle 29 Martta yapılacak yerel seçimlere katılamayacağız. Ama bizim için zaten hedef yerel seçimler değil, hedefimiz mecliste var olmak'' dedi.
     Osman Pamukoğlu bir soru üzerine, ''Yerel seçimlerde bir partiyi desteklemek gibi bir düşüncemiz yok. Ancak bağımsız adaylardan bizim düşüncemize uygun olanları destekleyebiliriz. Bunun için önümüzdeki günlerde MYK'da karar alacağız'' dedi.
     Parti üye sayılarının 32 bine ulaştığını anlatan Pamukoğlu, ancak şu an için partiye üye kayıt etmekten çok ilçe ve beldelerde örgütlenmelerini tamamlamayı istediklerini belirtti.

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,184 µs