En Sıcak Konular

BESLENME ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRILACAK

8 Şubat 2009 11:33 tsi
BESLENME ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRILACAK Sağlık Bakanlığı, Türk halkının beslenme alışkanlıklarını belirlemek amacıyla ''Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'' yapacak.

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, Türk halkının beslenme alışkanlıklarını belirlemek amacıyla ''Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'' yapacak.
     Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halkın beslenme alışkanlıklarının tespit edilerek beslenme bozukluğu ve ilgili hastalıkların engellenmesi ve tedavisine yönelik beslenme politikalarının geliştirilmesi için milli araştırma yapılmasına şiddetle ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
     Konuyla ilgili yapılmış son kapsamlı araştırmanın 1974 yılına ait olduğuna işaret eden Akdağ, ''Üniversiteler ve çeşitli paydaşlarla yapmayı planladığımız Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'nı, bu yıl bakanlığımızın öz kaynaklarıyla gerçekleştireceğiz. İlk sonuçlarını da yine 2009 yılı içerisinde kamuoyumuzla paylaşmayı umuyoruz'' dedi.
     Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom ise her yaş grubunu kapsayacak araştırmayı, her bölge ve ilden örnekleme yoluyla yapacaklarını söyledi. Araştırmada, 45 parametreyle vatandaşların kan tablosunun ölçüleceğini ve fiziki muayenelerinin yapılacağını belirten Çom, vatandaşların nasıl beslendiği ve varsa beslenme bozukluklarının tespitinin amaçlandığını bildirdi.
     Araştırmanın, üniversite hastaneleri, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde kendi sağlık personeli ve anketörlerle yapacaklarını vurgulayan Çom, ''Bu araştırma, hem Obezite Eylem Planı hem de beslenme bozukluklarının tedavisi ve buna yönelik politikalara ışık tutacak, bu konuda standart oluşturulmasında bize yol gösterecek'' ifadesini kullandı.

Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,678 µs